Index Vakbarát Hírportál

Tévez is megsérült, amikor szurkolók támadtak a Boca buszára a Libertadores-döntő előtt

2018. november 24., szombat 21:48

Szombaton, magyar idő szerint 21.00-tól kezdődött volna a Libertadores-kupa döntőjének második meccse a két argentin sztárcsapat, a Boca Junior és a River Plate között, ám még a kezdés előtt szurkolók támadtak a Boca buszára, a támadásban pedig több játékos is megsérült, így maga a mérkőzés is veszélybe került. Később aztán vasárnapra halasztották a döntő második meccsét.

A szurkolói támadás miatt több ablaka is betört a Boca játékosait szállító busznak, a játékosok – köztük a 76-szoros argentin válogatott Carlos Tévez – ekkor sérültek meg, írja a Sky News.

A támadás után a rendőrök paprikaspray-vel tettek rendet a zavargást indító szurkolók között, ám a helyi tévék felvételei alapján a játékosok is kaptak a spray-ből. Pablo Pérezt és Gonzalo Lamardót kórházba is szállították.

Argentínában az állandóvá váló szurkolói zavargások miatt nem kísérhetik el a szurkolók idegenbe a csapatot, így a Monumental stadionban 70 ezer River-szurkoló várta a meccs kezdetét a támadás előtt, ami ekkora kárt okozott a Boca buszában:

A szervezők előbb egy órával tolták el a kezdést, majd ezt később magyar idő szerint 23.15-re módosították, de ekkor sem tudták elkezdeni a mérkőzést. Pár perccel később közölték, hogy a meccset vasárnapra halasztották, az új terv alapján magyar idő szerint vasárnap 21.00-tól játszanák le a mérkőzést.

A több órás halasztás alatt a FIFA hivatalosan azt közölte, a Boca kénytelen kiállni, mert ha ezt nem teszik meg, kizárják őket a sorozatból. Több Boca-játékos, köztük Carlos Tévez is azt mondta, hogy kötelezni akarták őket a játékra, nem hallgatták meg az érveiket, így Péreznek és Lomardónak is a kórházi ellátásból visszatérve kellett a mérkőzésre készülnie, miután a dél-amerikai futballszövetség, a CONMEBOL orvosai szerint semmi komoly bajuk nem esett a paprikaspray-s eset alatt. Felmerült az is, hogy a mérkőzést hét közben, zárt kapuk mögött játszanák le.

Három éve, amikor a két csapat a nyolcaddöntőben találkozott a Libertadores-kupában, a Boca szurkolói könnygázzal támadtak a River játékosaira az öltözőkijáróban a szünetben, ezért félbe is kellett szakítani a találkozót, ami után a Bocát kizárták a sorozatból.

Rovatok