Index Vakbarát Hírportál

Dárdai erős csapat mellett rekordbevételt varázsolt

2018. november 27., kedd 07:44

A Bundesliga nyolcadik helyén álló Hertha az elmúlt hat fordulóban nem tudott győzni, most mégis örömhírt kaptak a drukkerek. Az elmúlt négy évben először fordult elő ugyanis, hogy nyereségbe fordult a klub mérlege, az adózás után 4,1 millió euró. (1,3 milliárd forint.)

Mindez 152 millió eurós rekordbevétel után alakult ki. Viszonyításként: az előző évben 112,3 millió euró szerepelt a bevételi oldalon. 

A tévéközvetítési jogokból 59,3 millió euró érkezett be a klub számlájára 2018. júniusig. Amíg 2014-ben ezen 18-as a listán a tizenhetedik helyen álltak a beriniek, most a hetedik helyre léptek előre. Az Európa Ligában hat csoportmeccset kaptak csak.

A játékoseladásokból is sok pénz folyt be (19,1 millió euró), miután Weisert a Leverkusennek, Langkampot a Werdernek adták el, míg a japán Haragucsi a Hannoverben folytatta.

Ingo Schiller pénzügyi vezető nagyjából 20 éve van a klub élén, most egyértelműen pozitívan szemléli a folyamatokat, az elnök Werner Gegenbauer is elégedett.

Dárdai Pál 2015. februártól vezeti a Herthát, a jelentős pénzügyi javulás erősen köthető a személyéhez. A csapat játéka többször 50 ezer nézőt vonzott, ami fontos lélektani határ. 

A Hertha még így sincs leggazdagabb klubok közt, hiszen az RB Leipzig 3,44 milliárd euróból gazdálkodhat, igaz ott a főszponzor adja a bevétel jelentős részét. A most második Gladbach gazdálkodik hasonló körülmények közt.

Rovatok