Index Vakbarát Hírportál

Iniesta: Segítség kellett, elmentem orvoshoz

2018. november 28., szerda 09:10

Nyíltan beszélt depressziójáról a világ- és Európa-bajnok Andrés Iniesta, a Barcelona korábbi futballistája, aki közel 10 éve küzdött nehézségekkel.

A 34 éves játékos a La Sexta spanyol televíziónak adott interjúban felidézte, hogy 2009-ben, a Bajnokok Ligája, a spanyol bajnokság és a Spanyol Kupa megnyerése után kezdődött számára a problémás időszak.

"Elkezdtem rosszul érezni magam, valahogy mindig furcsa érzésem volt, és nem találtam rá magyarázatot" - mondta Iniesta, aki idén májusban igazolt a japán Vissel Kobéhoz.

A négyszeres BL-győztes középpályás elmesélte, "belső ürességet" tapasztalt: "minden nap azt vártam, mikor lesz éjszaka, amikor bevehetek egy tablettát és pihenhetek".

Iniesta szerint a pszichológiai gondokat elsősorban az okozta nála, hogy 2009 augusztusában

szívrohamban váratlanul elhunyt közeli barátja, Daniel Jarque, a kisebbik barcelonai klub, az Espanyol 26 éves csapatkapitánya.

"Elmentem orvoshoz, és azt mondtam, segítségre van szükségem, mert a továbbiakban nem leszek képes kezelni a helyzetet. Ha valaki depressziós, akkor kifordul önmagából, és ebben a sebezhető állapotában képtelen arra, hogy kontrollálja az életét".

Alig egy évvel később Iniesta a világbajnokságon győztes gólt lőtt a döntőben, 1-0-ra nyertek, és a találatot Jarquénak ajánlotta.

A Barcával kilencszeres spanyol bajnok Iniesta 2008-ban és 2012-ben Európa-bajnok, 2010-ben világbajnok volt a spanyol válogatottal, amelytől a nyári oroszországi vb után, 12 év és 131 válogatottság után köszönt el. (MTI/Index)

Rovatok