Index Vakbarát Hírportál

Visszavonult az írek legeredményesebb futballistája

2018. november 28., szerda 17:31 | aznap frissítve

Befejezte pályafutását az ír futballválogatott csúcstartója, Robbie Keane, aki egyben a csapat legeredményesebb játékosa is.

"Ma, 23 nagyszerű év után hivatalosan is bejelentem a visszavonulásomat" - nyilatkozta a 38 éves futballista szerdán. Keane rekordot jelentő 146-szer játszott az ír válogatottban, és 68 góljával csúcstartó.

A támadó futballozott többek között a Tottenham Hotspurben, az FC Liverpoolban, az olasz Internazionaléban, a skót Celticben, valamint az Egyesült Államokban, az MLS-ben szereplő Los Angeles Galaxynél.

17 évesen, két góllal mutatkozott be első felnőtt meccsén a Wolverhamptonban. Karrierje során 737 tétmeccset játszott, amelyeken 325 gólt rúgott. Angol Liga Kupát nyert, háromszoros amerikai bajnok, az ír U18-as válogatottal pedig Európa-bajnok lett. Kétszer lett hazája legjobb futballistája, az MLS-ben 2014-ben az év legértékesebb játékosának választották.

Keane 2016 augusztusában lemondta a válogatottságot, tavaly augusztusban pedig az indiai élvonalban szereplő Atlético de Kolkata együtteséhez szerződött, ahol játékosedzőként dolgozott.

Visszavonulásának egyik legfontosabb oka, hogy Mick McCarthy mellett az ír válogatott másodedzőjének nevezték ki. McCarthy a Nemzetek Ligája után lemondó Martin O'Neill helyét veszi át.

Rovatok