Index Vakbarát Hírportál

Az Orbánt letörpéző magyargyűlölő románnal boltolhat a Felcsút

2018. november 29., csütörtök 14:07

Román sajtóhírek szerint Gigi Becali, a ma már FCSB néven futó korábbi Steaua Bucuresti magyarellenes kirohanásairól (is) hírhedt tulajdonosa kinézte magának a Puskás Akadémia román bajnokságban szereplő kölcsönjátékosát, a Sepsi színeiben futballozó Rus Adriánt.

Csütörtökön tovább nőtt Rus bukaresti szerződésének esélye, miután az alternatívájaként leginkább számbajövő Alex Pascanu ügynöke azt nyilatkozta  sport.ro  oldalnak , hogy nem tartja elképzelhetőnek védence hazatérését. Bár a Leicester korosztályos együttesében szereplő játékos – aki  Rus védőtársa a korosztályos válogatottban –  csütörtökön  azt nyilatkozta, hogy minél hamarabb felnőtt csapatnál akar futballozni "legyen az Romániában vagy máshol", az ügynöke szerint Pascanu hazaigazolásának egészen minimális az esélye, a játékos ára miatt.

A román és magyar állampolgársággal is rendelkező 22 éves védő játékjogát a Gazeta Sportuliror értesülései szerint már a téli átigazolási időszakban megvenné a politikusként is jelentős karriert befutó, korrupciós ügyei miatt többször is börtönre ítélt, nagyvállalkozóból lett klubvezér.

Az ügy pikantériája, hogy a magyargyűlölő kijelentéseiről híres Becali pont két hete, november 15-én tett újabb, igen sértő megjegyzéseket a magyarokra, illetve Orbán Viktorra személyesen.

Az FCSB tulajdonosa azt követően borult ki, hogy helyi lapok megírták, a román élvonalban szereplő Sepsi OSK, illetve a harmadosztályú Csíkszereda csapata is 1-1 milliárd forintos támogatást kapott a magyar államtól.

Becali így reagált a hírre:

"Ha az amerikaiak jöttek volna, erősek lennének, de összebarátkozunk velük és elboldogulunk.

De a magyarok törpék hozzánk képest! Magyarország egy törpe! Hogy verhet meg téged Orbán az otthonodban? Hogy hagyjak egy törpét, mint Orbán, hogy román földön verjen meg? Ez sosem fog megtörténni!”

A Gazeta Sportiluror szerint Becali már egy ideje kinézte magának Rust a román korosztályos válogatottban, és annak ellenére sokra tartja a játékost, hogy a Sepsiben eddig kevés lehetőséget kapott.

A fiatal védőt szeretnénk leigazolni a télen, már ismerem őt –

idézte a lap a klubvezetőt. Becali azt is elmondta, hogy a felcsútiak várhatóan 250 ezer eurót (81,1 millió forintot) kérnek a 22 éves védőért, aki egyébként egyetlen percet sem töltött el az akadémián vagy annak csapatában.

A játékos a román Satu Mare nevelése, 19 évesen költözött Magyarországra, amikor 2015 nyarán a Fehérgyarmat leigazolta. Fél év múlva a Balmazújvároshoz került, majd a csapat kiesése után a Felcsút vette meg 2018 júliusában, hogy aztán rögvest kölcsönadja a Sepsinek. 

A román sajtó szerint Becalinak nem okozhat problémát a várható vételár kifizetése,  lényegesen nagyobb áldozatokra is hajlandó szokott lenni azokért a labdarúgókért, akiket a csapatában akar látni. Kérdés, hogy a felcsúti akadémia alapítója, Orbán Viktor mit szólna mindehhez.

(via Csakfoci)

Rovatok