Index Vakbarát Hírportál

Aki ilyen gólt tud, nem hiányozhat az Aranylabdáról

2018. november 29., csütörtök 17:21

Érdekesen alakulnak a hétfői Aranylabda-átadás előtti utolsó napok, ugyanis kétféle pletyka is kering arról, kik lesznek a három végső jelölt között.

Jó pár hete kering a neten, hogy két világbajnok és egy vb-döntős alkotja majd a hármas minilistát:

Utóbbi érdemeit a két címmel le is tudtuk, ha tényleg a top 3-ba kerül, az elég abszurd húzás a voksoló újságíróktól - igen, itt nem szavazhat más, csak aki a sajtóban dolgozik. (2009 és 2015 között FIFA-Aranylabda volt, akkor szövetségi- és válogatott csapatkapitányok is leadhatták a voksukat, de 2016 óta újra klasszikus Aranylabda, azaz Ballon d'Or van.)

Mbappé szintén világbajnok, két gólt szerzett a döntőben, tavasszal nem volt rossz, ősszel kiemelkedett a PSG-ben. A párizsiak a bajnokságban at összes meccsüket megnyerték, a BL-ben szerdán álltak irányba a továbbjutás felé.

Modric a Real BL-győzelmének alapja, vb-döntőbe irányította a horvátokat, igaz, azt elveszítették. Aztán ment egy csapnivaló őszt a Reallal, öt vereséget szedtek össze a bajnokságban, egyet a BL-ben és elbukták még augusztusban az Európai Szuperkupa-döntőt.

Az utóbbi napokban felbukkant egy másik lista, amelyen szerepel:

A középsőt elég nehéz lenne lehagyni, az elmúlt szezon BL-gólkirálya és nyertese, 2018-ban bajnokin több gólt nem lőtt nála senki - 31-et -, jelenleg a Serie A góllövőlistáját vezeti 9 találattal. Új csapata, a Juventus meg a bajnokságot, kilométerekkel.

Griezmann is világbajnok, gólokat lőtt a tornán, de nem brillírozott, főleg magához képest. Tavasszal nagyon jó volt, címe is van, az Európa Ligát az ő döntőbeli duplájának köszönhetően húzta be az Atletico. Ősszel sem rossz, bár három bajnoki gólja kevés, a BL-ben négyet lőtt, az összkép rendben.

Pár napon belül kiderül a három Aranylabda-dobogós, ami biztos: a hiányérzet, mert mindenki nem férhet be a háromba. (És akkor Messiről még nem is beszéltünk.)

Amiben egyébként a két lista szivárogtatói megegyeznek:

Luca Modric kapja az idei Aranylabdát.

Griezmannt a top 3-ból kihagyni azért nagy kár lenne, legutóbbi gólja futballistaszemmel már magában harmad Aranylabdát ér. Szerdán a Monaco ellen hozott össze egy egészen pazar találatot a BL-ben:

Jobbal átvette, de mivel a balja az ügyesebb, és mivel szorította az idő, a védők erősen közeledtek, nem habozott külsővel behelyezni a hosszú alsó sarokba.

Rovatok