Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid stadionjában lesz a Libertadores-döntő

2018. november 29., csütörtök 19:58

A madridi Santiago Bernabéu Stadionban rendezik meg a dél-amerikai Libertadores-kupa döntőjének visszavágóját. A meccs december 9-én lesz, a Boca Juniors és a River Plate játszik egymással.

A finálé első mérkőzését több mint két hete rendezték Buenos Airesben (2-2), a visszavágót azonban többször el kellett halasztani. A mérkőzés eredetileg múlt szombaton lett volna, de a balhék miatt – River-szurkolók támadtak a Boca Juniors buszára – előbb vasárnapra halasztották, majd a dél-amerikai futballszövetség, a CONMEBOL újabb halasztást jelentett be.

Ezután több lehetőség is felmerült: Paraguay, Brazília, az Egyesült Államok és Olaszország is felajánlotta, hogy otthont ad a Superclásicó visszavágójának. A végül Madridban sorra kerülő mérkőzést argentin idő szerint délután fél ötkor, közép-európai idő szerint 20.30 órakor rendezik.

A Libertadores Kupa győztese részt vesz a négy nappal később, december 12-én kezdődő klubvilágbajnokságon az Egyesült Arab Emírségekben. A dél-amerikai bajnok december 18-án lép először pályára.

(MTI)

Rovatok