Index Vakbarát Hírportál

Az utóbbi 15 év legnagyobb magyar klubsikerére készül a Vidi az EL-ben

2018. november 29., csütörtök 14:04

Idegenben és hazai pályán is kapott gól nélkül győzte le a Vidi a PAOK-ot az Európa-liga előző két fordulójában, ezzel pedig saját kezébe vette a sorsát: ha a magyar csapat csütörtökön győzni tud a fehérorosz BATE Boriszov otthonában az EL-ben, biztosítja továbbjutását a csoportkörből.

A Vidi az előző két meccsen nagyszerű védekezéssel és hatásos kontrákkal őrölte fel a PAOK-ot, ami bizakodásra adhat okot, a BATE ugyanakkor a görögök mellett a Chelsea-től is kétszer kikapott, így hazai pályán kétségtelenül bizonyítani akarnak majd a székesfehérvári csapat ellen.

Nem jó előjel az sem a Vidi számára, hogy magyar csapat még sosem nyert Boriszovban:

Ennek ellenére ugyanakkor fontos lenne legalább döntetlent játszani a fehéroroszoknál, ezzel ugyanis megmaradna a reális esélye a Vidinek a továbbjutásra, míg vereség esetén az utolsó fordulóban házigazdaként valószínűleg bravúrra lenne szükségük a már továbbjutott Chelsea ellen.

Ebben az esetben sem feltétlenül kellene egyébként kétségbeesni, mert a Vidi hazai pályán is megszorongatta az angolokat, ráadásul az is valószínű, hogy Sarri pihenteti majd legjobbjait a budapesti meccsen.

Ez utóbbi persze már csak találgatás, a legjobb mégiscsak az lenne, ha a Vidi csütörtök este vívná ki a továbbjutást, erre pedig az elmúlt két meccsen nyújtott teljesítményük alapján

a rossz előjelek ellenére is megvan minden esélyük.

Ha összejönne a dolog, azzal egyébként az elmúlt 15 év legnagyobb magyar klubsikerét érné el a Vidi, utoljára ugyanis 2003-ban történt hasonló bravúr, amikor a Debrecen a harmadik fordulóig jutott az UEFA-kupában, ahol végül a Club Brugge állta útjukat.

A csoport másik meccsén a londoniak a PAOK-ot fogadják majd.

Rovatok