Index Vakbarát Hírportál

Szívelégtelenség alakult ki 3 labdarúgónál, akik ismeretlen szert kaptak klubjuktól

2018. november 29., csütörtök 16:20

A profi labdarúgók nemzetközi szakszervezete (FIFPro) megállapításai szerint több ciprusi klubnál ismeretlen eredetű és összetételű anyagokat adtak a játékosoknak, a regeneráció elősegítésére.

Az érintett futballisták közül háromnál súlyos szívelégtelenséget állapítottak meg A közelmúltban az orvosok, ezért fel kellett hagyniuk A profi pályfutással.

A FIFPro honlapján közölte: azt kéri a sportág európai (UEFA) és ciprusi (CFA) szövetségétől, hogy sürgősen vizsgálják ki az esetet, amelyben a szervezet információi szerint legalább négy élvonalbeli klub érintett.

A szervezet úgy tudja: a 2017/18-as szezon kezdete óta alkalmazzák azt az ismeretlen anyagot, amit a fizikai állapotuk helyreállítására kaptak a labdarúgók, néhányan intravénásan. A FIFPro fényt akar rá deríteni, hogy pontosan mi ez az anyag, és összefüggésbe lehet-e hozni a játékosok megbetegedésével.

A szervezet arra is kíváncsi, hogy a megbetegedő játékosok csapattársai, akik szintén ilyen kezelést kaptak, milyen egészségi kockázatnak vannak kitéve. A FIFPro és a ciprusi játékosszövetség (PASP) orvosi és pénzügyi támogatásáról biztosította azt a három labdarúgót, akiknél megállapították a súlyos szívelégtelenséget.

(via MTI, bbc)

Rovatok