Index Vakbarát Hírportál

Újra nyert a Hertha, megszakadt Dárdaiék hosszú rossz sorozata

2018. december 1., szombat 18:55

Megszakította hatmeccses nyeretlenségi szériáját a Hertha BSC a német labdarúgó-bajnokságban. Dárdai Pál csapata szombaton a Bundesliga 13. fordulójában Hannoverben nyert 2-0-ra.

A vendégek első gólját Jordan Torunarigha szerezte a 44. percben. A 21 éves német védő egy jobb oldali szögletnél a rövid oldal felé mozogva csúsztatta a labdát a hosszú alsóba. 

A jelenlegi Hertha talán legnagyobb tehetségének számító játékos édesapja, Ojokojo Torunarigha is labdarúgó volt, a nigériai válogatott támadó Chemnitzbe igazolva került Németországba a kilencvenes években, később pedig a Herthánál lett edző.

Ami a fiát illeti, ő gólja mellett a második berlini gól előkészítésében vállalt szerepével is kiérdemelte a mérkőzés hőse címét. Ezúttal a balszélső szerepében tűnt fel, megverte emberét, majd tökélesen ívelt középre, ahol Ibisevicnek szinte felugrania sem kellett, úgy fejelhetett a kapuba.

 A berliniek legutóbb szeptember 28-án győztek a Bundesligában, akkor Bayern Münchent tudták felülmúlni.

Ami a többi szombati mérkőzést illeti, a Borussia Dortmund saját közönsége előtt 2-0-ra nyert a Freiburg ellen, a vendégeknél sérülés miatt hiányzott Sallai Roland. A címvédő Bayern München a Werder Brement verte idegenben.

Bundesliga, 13. forduló:

pénteken játszották:

Vasárnap játsszák:

hétfőn játsszák:

Rovatok