Index Vakbarát Hírportál

Robben tíz év után lelép a Bayerntől

2018. december 2., vasárnap 18:07

Arjen Robben bejelentette, hogy az idény végén távozik a Bayern München futballcsapatától.

„Ez az utolsó évem a Bayernnél. Néhány hete hoztam meg a döntést. Úgy vélem, ez a helyes lépés, és időszerű, hogy most bejelentsem" – idézte vasárnap az Algemeen Dagblad holland lap a támadót, akinek a nyilatkozatát átvette a német sajtó.

A januárban 35 éves Robben 305 mérkőzést játszott a müncheni csapatban, amellyel többek között hét bajnoki címet nyert. Eredményes játékát jelzi 143 gólja, köztük az, amelyikkel a Bayern München 2013-ban - a döntőben a Borussia Dortmundot legyőzve - megnyerte a Bajnokok Ligáját.

„Tíz éve vagyok itt, csodálatos pillanatokat éltem át. Hogy mit csinálok a Bayern után? Érkeznek majd az ajánlatok, úgyhogy hamarosan meglátjuk" – mondta a 96-szoros holland válogatott játékos.

Vasárnap a klubelnök Uli Hoeness is úgy nyilatkozott, hogy Robben és a 35 éves Franck Ribéry nagy valószínűséggel utolsó szezonját játssza a Bayern Münchenben.

Az igazgató Karl-Heinz Rummenige szerint Robben és Ribéry még produktív játékosok lesznek, bárhová is mennek, mindkettőt olyan futballistának tartja, akik történelmet írtak a Bayernnél. Rummeinge szerint rossz tanács lenne azt mondani, hogy ne hosszabbítsanak velük szerződést.

Rovatok