Index Vakbarát Hírportál

Pelé: Hogy lehetne a világ legjobbja az, aki nem tud fejelni?

2018. december 7., péntek 06:57

Pelét, a brazilok háromszoros világbajnokát nem nagyon nyűgözi le Lionel Messi játéka, bár az eddigi eredményeit elismeri. A korábbi futballista szerint Messi egylábas, és Diego Maradona is sokkal jobb futballista volt.

A pályafutása során több, mint 1000 gólt szerző Pelé szerint nem lehet a világ legjobb futballistája az, aki túlságosan is csak egyik lábára, a balra hagyatkozik.

„Hogy lehetne a világ legjobbja az, aki csak egyik lábával tud jól lőni, akinek csak egyetlen jó tulajdonsága van, és még fejelni sem tud? Pelével nem lehet összehasonlítani. Jobbal és ballal is kiválóan rúgtam és fejjátékom is jó volt” - mondta a most 78 éves egykori sztár a Folha de Sao Paulo című lapnak.

A brazil szerint más játékosok is tettek annyit a Barcelona sikereiért, mint Messi. Maradona ennél sokkal nagyobb futballista volt, és a németeknek, meg a hollandoknak is vannak ikonikus alakjai.

„Maradona minden idők legjobb futballistája volt. Ha megkérdezik, tőlem, hogy jobb volt-e, mint most Messi, akkor azt válaszolom igen, sokkal jobb volt. A németeknek Franz Beckenbauer, a hollandoknak Johann Cruyff is igazi klasszisa volt.” - tette még hozzá.

A fentiek alapján Pelé nem Messi legnagyobb rajongója, de a sikereit azért ő is elismeri. Az argentin öt Aranylabda mellett, 653 meccsen 567 klubgólt, 128 válogatott találkozóján 65 gólt szerzett. Bár az argentin válogatottal szinte semmilyen sikert nem ért el, kilencszeres bajnok, négyszeres BL- és háromszoros klub-vb-győztes a Barcelonával.

Rovatok