Index Vakbarát Hírportál

A Spurs vagy az Inter bukik, alakul a dráma a Pool-csoportban

2018. december 11., kedd 13:40

12 csapat továbbjutott a Bajnokok Ligájában az utolsó forduló előtt, 4 hely van még a nyolcaddöntőkre. Kedden három, szerdán egy csapat fog kvalifikálni a kieséses szakaszra.

Kedden a B csoportból egy, a C-ből két klub megy tovább, nézzük az előbbit, ami a Tottenham Hotspur vagy az Inter lesz.

A B-ben így áll a helyzet a kezdésnél:

Barcelona-Tottenham

Inter-PSV

a

Nem túl bonyolult, amelyik több pontot szerez a Spurs és az Inter közül, az továbbjut, ha ugyanannyit szereznek, a Spurs megy a 16 közé, mert egymás elleni eredményekben egyetlen idegenbeli góllal jobb.

A C csoport már érdekesebb, itt hárman pályáznak két helyre, továbbléphet a Napoli, a PSG és a Liverpool is, de a háromból egy kiesik.

A kezdőállapot:

Liverpool-Napoli

Crvena Zvezda-PSG

a

Rengeteg kombináció van, a lényeg, hogy mindhárom csapatnak saját kezében van a sorsa, amelyik nyer, az biztosan továbbjutott.

Az is előfordulhat, hogy három 9 pontos lesz, akkor a három csapat egymás elleni meccsei alapján számolják ki a sorrendet, vagyis jön az úgynevezett minitabella a Zvezda elleni meccseik nélkül.

Ha erre kerül a sor, a Liverpoolnak 6, a PSG-nek 5, a Napolinak szintén 5 pontja lesz, és ebben a sorrendben végeznek. Hacsak a Pool-Napoli nem lesz őrült meccs, és végződik legalább 4-3-ra az angoloknak: ebben az esetben ugyanis a PSG és a Napoli gólkülönbsége is 7-7 lenne. A PSG gólkülönbsége már fix, mivel a Zvezdával játszik, a Napoli még alakíthat rajta a Pool ellen, és ha 4-3-ra kap ki, a 7-7-es gólkülönbségeik után a több idegenben lőtt gól döntene az olaszok és a PSG között: ez a Napolinak 5, a PSG-nek 3 lenne, vagyis előbbi kerülne tovább.

Szerdára ezek után egy kérdés marad, Lyon vagy Sahtar Donyeck az F csoportból:

Manchester City-Hoffenheim
Sahtar Donyeck-Olympique Lyon

a

A képlet egyszerű, a Sahtarnak győznie kell, a franciáknak jó az iksz is.

Rovatok