Index Vakbarát Hírportál

Dárdai úgy belefáradt a hétvégi meccsbe, hogy a bor sem ízlett

2018. december 11., kedd 09:29

Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC 14 forduló után 23 ponttal a bajnokság hatodik helyén áll. Az utóbbi két meccsét megnyerte, előtte viszont voltak nehezebb periódusok, mégsem élte meg krízisként ezt a magyar edző. Erről is beszélt abban az interjúban, amelyet a Nemzeti Sportnak adott. Szerinte csak némelyek szenzációra szomjaztak, a csapat rendben volt, javarészt ikszelgettek, kérdés volt, mikor lesznek ebből sikerek, amelyek azért el is jöttek.

Előtte még a Hoffenheim elleni fordítás volt a téma. Kétségtelenül komoly erőt mutatott Dárdai szerint az a tény, hogy egy BL-indulóval szemben 0-2-ről is fel tudtak állni úgy, hogy már a 10. percben elment kettővel az ellenfél.

A legutóbbi hétvégén a Frankfurt ellen 1-0-ra nyert a Hertha, amely azért is volt különösen fontos, mert jól játszottak, az utolsó passzok nem sikerültek, miközben irtózatos fizikai csata dúlt a pályán. Végül maradt a szűk siker, amelybe Dárdai is annyira belefáradt, hogy egy üveg bor után már aludni ment.

A februárban négy éve a Herthánál dolgozó szakember szerint fontos tényező, hogy folyamatosan képesek változtatni a játékukon, így védekezésben és támadásban is tudnak az ellenfeleknek újat mutatni.

A variációs lehetőségeket akár meccs közben is be tudják vetni, ennek köszönhetően még 130 Bundesliga-meccsel a háta mögött is képes Dárdai fordulóról fordulóra tanulni. Azt is kiemelte, hogy reagál a szituációkra, másképp építi fel a hetét, a következő ellenfél elleni taktikát, mint azt tette szövetségi kapitányként.

Csodának véli, hogy jelenleg itt tartanak. Egyfelől a hihetetlen sérüléshullám miatt, amely talán még sosem sújtotta ennyire a Herthát, másfelől mert a berlini klub – főleg a költségvetése miatt – saját nevelésű fiatalok csapatba építésével kísérletezik, amelynek eredményességét jelzi, hogy egy-két tehetséget már most vinnének a nagyobb klubok.

A jövőbeni tervekről úgy nyilatkozott Dárdai, hogy az idei utolsó négy meccsből hét ponttal kalkulált. Mennek még Stuttgartba és Leverkusenbe, illetve jön az Augsburg. Ebből hét pont megszerzését tartja reálisnak, de ha karácsonyra meglenne a 27 pont, és januárra felépülnek a sérültek, az lenne a legjobb eredmény. Ahogy fogalmazott:

A csapatunk mára összeállt, mint a lego, ha egy kocka kiesik, be tudunk illeszteni egy másikat, és szépen fejlődünk egymás mellett. A lassan járj, tovább érsz elv mentén haladva tényleg jól elvagyunk.

Dárdai 2015. február 5-én került a Hertha kispadjára, miközben 2015. július 20-ig a magyar válogatott kapitányi teendőit is elvégezte. 131 bajnoki meccséből 49-et megnyert, 35-ön döntetlen lett, és 47-szer szenvedett vereséget az elmúlt négy idényben.

Rovatok