Index Vakbarát Hírportál

75 millió eurós védés tartotta a BL-ben a Liverpoolt

2018. december 12., szerda 09:01

Karius kapus tavalyi BL-döntőben nyújtott teljesítménye annyira megrázó volt, hogy a Liverpool vezetői a nyáron 75 millió eurót sem sajnáltak Alisson Becker, az AS Roma kapusának leigazolására. Hogy sokak számára döbbenetesen túlzónak tűnő összeg mennyire jó befektetés volt valójában, az a kedd esti Liverpool-Napoli Bajnokok Ligája csoportmérkőzés utolsó perceiben is kiderült.

A 92. percben a  Liverpool 1-0-s vezetésénél Arkadiusz Milik került váratlanul óriási helyzetbe a hazaiak kapuja előtt. A lengyel csatár előbb nagyon szép mozdulattal átvette a labdát, majd lőtt, csakhogy mire idáig jutott,  Alisson már tökéletes ütemben repülve felé kitakarta szinte az egész kaput, így a labda elakadt benne. 

 Ismétlések:

Ha Milik lövése bemegy, az 1-1-es eredmény már a Napoli továbbjutását jelentette volna. Így viszont az olaszoknak maradt az Európa Liga meg a töprengés, hogy ha nem is 75 millió euróért, de talán nekik sem ártott volna egy olyan kapusra beruházni a nyáron, aki az év legfontosabb meccsén nem kap Csikar-szögből köténygólt. Mint tette azt kapusuk, a kolumbiai Ospina a poolos Szalah BL-nyolcaddöntőt érő góljánál.

Alisson egyébként a világ legdrágább kapusa lett a nyáron, ő döntötte meg Buffon 17 éves csúcsát, de csak pár hétig uralkodott, mert a Chelsea nála is drágábban vett kapust, a spanyol Kepát.

Rovatok