Index Vakbarát Hírportál

Simán nyert a City, visszaelőzte a Liverpoolt

2018. december 15., szombat 16:45 | aznap frissítve

Elég izgalmasnak ígérkezett a Premier League tizenhetedik fordulójának nyitómeccse szombaton, ugyanis a múlt héten a Chelsea ellen botló Manchester City azt az Evertont fogadta, ami általában elég jól játszik az Etihad Stadionban. A Citynek a múlt heti vereség után nagyon kellett a győzelem, hogy a Liverpool biztosan ne tudjon ellépni tőlük a tabellán, ez pedig meg is látszott: simán, 3-1–re verték ellenfelüket, így újra ők vezetik a bajnokságot.

Ezúttal sem kezdett rosszul az Everton, az első negyed órában több nagy helyzetük is volt, de aztán beindult a City, és pár perc alatt gólra is váltották a nyomást: Mina adta el a labdát, a kontrából pedig Gabriel Jesus talált be az elég furcsán érkező Pickford mellett.

Az 50. percben aztán megint Gabriel Jesus volt eredményes, ismét Leroy Sané remek passza után, ezúttal fejjel. Ezen a ponton nem úgy tűnt, hogy lehet bármi esélye a vendégeknek, de negyed órával később szinte a semmiből szépített a liverpooli csapat, Calvert-Lewin szintén fejjel vette be Moraes kapuját.

Ekkor felcsillant a remény, hogy legalább az egyenlítés meglehet, de a csereként beálló Sterling gyorsan lehűtötte a kedélyeket, három perccel a beállása után gólt fejelt, így ismét kétgólosra növelte a City előnyét.

Innentől aztán mindkét csapat próbálkozott, de még egy gólt nem sikerült begyötörni egyik oldalon sem, így maradt a 3-1, amivel a manchesteri csapat végre megszakította hazai nyeretlenségi szériáját az Everton ellen. A tabella élére is visszaugrott Guardiola alakulata, így valószínűleg még érdekesebb lesz majd a holnapi Manchester United - Liverpool találkozó, Kloppnak ugyanis így már tényleg kötelező lesz megvernie az örök riválist.

tabella

Rovatok