Index Vakbarát Hírportál

Modric: Ez nem volt fair Messitől és Ronaldótól

2018. december 15., szombat 10:10

A 2018-as Aranylabdát megnyerő Luka Modric arról beszélt, hogy nem tartja fairnek a többi futballista, a rajongók, és a szavazók felé, hogy sem Lionel Messi, sem Cristiano Ronaldo nem ment el a díj átadására, miután ezúttal nem ők nyertek.

A FIFA-trófea után a még értékesebb elismerést, az Aranylabdát is Luka Modric kapta december elején. A horvát válogatott és a Real Madrid futballistája 10 éves sorozatnak vetett véget, 2008 óta csak Messi és Ronaldo volt aranylabdás, ötször-ötször.

Úgy tűnik, Lionel Messinek és Cristiano Ronaldónak akkor számítanak a különböző szavazások és díjak, ha ők nyernek, mondta a Jutarnji horvát lapnak adott interjúban. Viszont hozzátette, hogy mindenkinek joga van így dönteni.

Azt mondta, hogy Messi és Ronaldo két olyan klasszis, akik dominálták a futballt az elmúlt évtizedben, és képességeik alapján a többiek felett állnak. Az Aranylabdát azonban egy adott szezonban nyújtott teljesítmény alapján ítélik oda.

Szerinte ha csak a képességek alapján döntenének, akkor nem kellene szavazásokat tartani, hanem minden díjat és elismerést oda lehetne adni egymás után Messinek és Ronaldónak.

Rovatok