Index Vakbarát Hírportál

Csányi: Hiba volt nem egyből Rossit választani

2018. december 22., szombat 09:44

„Ma már azt mondom, hiba volt nem egyből őt választani" – mondta a válogatott élére kinevezett Marco Rossiról Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

Csányi szerint Georges Leekens régóta szerepelt a jelöltjeik között, de a belga szövetségi kapitány kinevezése után is mondta az akkor a Dunaszerdahelynél edzősködő Rossinak, hogy komolyan felvetődött a neve. A Bresztben Fehéroroszország ellen játszott meccsnél mondta, hogy elfogadhatatlan Leekens alatt a csapat játéka. A Leekens leváltása után kinevezett Rossi hozzáállásáról viszont azt mondta, hogy az Eb-kijutás elmaradása esetén is szívesen dolgoznának tovább vele.

Arról is beszélt, hogy a Puskás Ferenc Stadionnál novemberi pályaavatóval számolnak, még az utolsó, Wales elleni idegenbeli Eb-selejtező előtt néhány nappal játszana az új stadionban a válogatott.

Marad a tizenkét csapatos lebonyolítás az NB I.-ben, leghamarabb a 2020-2021-es idényben változhat a versenyrendszer.

Csányi arról is beszélt, hogy ő is megszavazta az UEFA végrehajtó bizottságában az új rendszert az Európai-liga 2-ről, a harmadik számú kontinentális klubtornáról. Szerinte ezzel tizenhattal több klub juthat el a nemzetközi meccsekig.

Rovatok