Index Vakbarát Hírportál

Ez a lista jól mutatja, mekkora igazolás Willi Orbán

2018. december 28., péntek 12:15

A magyar válogatott védelmében koruk alapján még évekig helye lesz Gulácsi Péternek és Willi Orbánnak. Előbbi 28, utóbbi 26 éves.

Ezért örömteli, hogy a félszezont lezáró rangsorokban mindketten előkelő helyen állnak.

A magyar kapus a német szaklap Kicker rangsorában a második, egyedül a dortmundi Roman Bürki előzi meg. A svájci kapus osztályzata 2,53, a magyar kapusé 2,59 - vagyis csak alig maradt le kollégájától.

Gulácsi hatszor kapott kettest a 17 forduló alatt, ami azért kimagasló, mert ennél csak két jobb osztályzat van, a másfeles és az egyes. 

Orbán a védők között a kilencedik helyen áll, de például a Bayern védelmének oszlopa, Niklas Süle a 15. Orbánnak 3,15-ös az átlaga, neki csak egy meccse volt, amikor kettest kapott, akkor a Nürnberget 6-0-ra verték.

A whoscored egy olyan listát állított össze, amelyiken a topligák legjobbjait rangsorolták, ha 10 bajnokin pályára léptek. Mivel Orbánnak éppen tíz jutott, ezért természetesen ő is felkerült rá. (Az nso szúrta ezt ki.)

A Nemzetek Ligája előtt honosított játékos a második helyen van, a liverpooli Virgil van Dijknak vannak kizárólag jobb mutatói.

Van Dijk neve mellett 7,47-es érték van, Orbán 7,35-öt tud felmutatni.

Ebben a mutatóban a megnyert és elveszített fejpárbajokat is összesítik, illetve, hogy mennyi blokkolt lövése volt az érintettnek, és hányszor mentett fontos helyzetben. Vagyis eléggé komplex az értékelés.

Van Dijkért rekordösszeget fizetett a Liverpool egy éve, 75 millió fontot adtak érte a Southamptonnak. A vert mezőnyben nagy nevek vannak, elég csak Chiellinit nézni vagy a világbajnok Mustafit.

Rovatok