Index Vakbarát Hírportál

Barca: Nagy csapás, más taktika kellett volna

2018. április 11., szerda 11:36

Az AS Roma 1984 óta először jutott az első számú európai kupasorozat elődöntőjébe, a Bajnokok Ligájában először került a négy közé, miután kedden 3-0-ra legyőzte a Barcelonát, és 4-4-gyel, idegenbeli góllal kiverte a BL-ből. A csapat szurkolói hajnalig ünnepelték a továbbjutást, több ezren kocsikáztak boldogan, zászlókat lobogtatva a főváros utcáin, a játékosok leginkább az öltözőben mulattak.

A Barcelonán teljes letargia lett úrrá, Ernesto Valverde vezetőedző elismerte: fájó a vereségük, de

megérdemelt. 

Elmondta, közös álmuk volt, hogy megnyerjék a sorozatot, de az útjuk váratlanul véget ért. A keddi mérkőzéssel kapcsolatban megemlítette, hogy a Roma "az első perctől az utolsóig nagyon agresszív nyomást gyakorolt" csapatára, amellyel egyben nagy kockázatot is vállalt, ők viszont képtelenek voltak megtalálni az ellenszert, és nem tudtak a saját stílusukban futballozni.

"Nehéz napok várnak ránk, de el kell viselnünk" - mondta Valverde, majd kiemelte, hogy a bajnokságra és Spanyol Kupára kell összepontosítaniuk a szezon hátralévő részében. 21-én jön a kupadöntő a Sevilla ellen, de előtte még lesz két nehéz bajnokijuk, a Valenciát fogadják, mennek a Celtához.

Andrés Iniesta, a katalánok csapatkapitánya azt mondta, a vereség számára azért is fáj különösen, mert valószínűleg ez volt pályafutása utolsó BL-mérkőzése. A 33 éves középpályás a nyáron könnyen lehet, hogy távozik a klubtól, sajtóhírek szerint Kínában folytatja karrierjét. Április 30-ig kell közölnie a Barcelonával, marad vagy megy.

Iniesta elismerte, nem számítottak a kiesésre, de rosszul játszottak, és a BL-ben megbűnhődik a sok hibával játszó csapat. A rómaiak nem engedték nekik, hogy a saját játékukat játsszák, ami a labdabirtoklásra épül, ezért

más taktikát kellett volna alkalmazniuk, ám ezt nem tették meg.

"A legnagyobb büntetést kaptuk. Nehéz feldolgozni a kiesést, mert nagyon bíztunk a szezonban."

A Barcelona elnöke bocsánatot kért a drukkerektől a kiesés miatt.

"A célunk az volt, hogy elődöntőbe jutunk, nagyon sajnálom a világ minden táján lévő szurkolóinkat" - mondta a TV Catalunyának Josep Bartomeu, majd úgy folytatta: rossz szájíze marad a római mérkőzés után. Gratulált a hazai csapatnak, amely szerinte is "jobban játszott a Barcelonánál".

A játék minden elemében fölénk nőttek. Világos az eredmény, melyet majd elemezni kell. Mi mindig meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját, újabb címeket szeretnénk, ezért is nagy csapás ez a kiesés

- értékelt lemondóan.

(MTI/Index)

Rovatok