Index Vakbarát Hírportál

Klopp: Kezdünk beleszokni, kezdünk beérni

2018. április 11., szerda 14:25

 Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője úgy fogalmazott a 2-1-es győzelemükkel véget ért keddi, manchesteri mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, hogy játékosai megtalálták a megoldást a nehéz helyzetre, az első félidőben ugyanis a City nyomasztó fölényben futballozott a BL-negyeddöntőjük visszavágóján.

Már akkor is volt egy-két momentumunk, de a szünet után éreztük, hogy egy kicsit kikerültünk a tornádóból. A két mérkőzés alapján megérdemeltük a továbbjutást, már csak azért is, mert öt gólt szereztünk és csak egyet kaptunk.

A német tréner szerint a második félidőben jobban játszottak, és megismételte korábbi véleményét, azaz hogy jelenleg a Manchester City a világ legjobb csapata. Bár ő végig úgy gondolta, hogy képesek legyőzni.

Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy így mi vagyunk a legjobbak. Az viszont igaz, hogy egyre jobban beérünk, lassacskán hozzászokunk az ilyen típusú mérkőzésekhez.

A Liverpool a Barcelonát 1-4-es első meccses hátrányból kiverő Romával már nyugodtan várja a Bajnokok Ligája elődöntőinek pénteki sorsolását. Szerdán a favorit Real Madrid és a Bayern München csatlakozhat hozzájuk, mindkét csapat idegenben nyerte meg első meccsét a Juventus (0-3) és a Sevilla (1-2) ellen.

A Liverpool 2008 óta nem játszott BL-elődöntőt, akkor a négy között a Chelsea állította meg.
   

Rovatok