Index Vakbarát Hírportál

A Barcelona már annyi mindent nyert, mi meg nem

2018. április 25., szerda 08:51

A Liverpool német edzője, Jürgen Klopp dicsérte csapatát, és csak egy kicsit szúrta le, hogy 80 perc után két gólt kapott a Bajnokok Ligája-elődöntőben a Romától. Az olaszok akkor jöttek vissza a meccsbe, amikor már nem volt pályán az egyiptomi Mohamed Szalah, akit az edző lecserélt.

"Elképesztő formában futballozik, tarthatatlan. Rúgott egy zseniális gólt, meg egy varázslatosat." A csatár, amióta megérkezett Rómából, 43 gólnál tart ebben a szezonban, ezzel már Ronaldo elé került egy góllal. Ian Rushnak volt egy 47 gólos idénye a Vörösöknél, azt is könnyen behozhatja.

A korábbi Liverpool-legenda, Steven Gerrard annyit mondott, hogy vitathatatlanul ő most a világ legjobb játékosa. Eredményessége mellett nagy hatással van a csapat sikerességére is. 

Szalah egyébként az első játékos, aki BL-elődöntőben két gól mellett két közvetlen gólpasszt is kiosztott.

A Szalah-Mané-Firmino trió 28 góllal beállította a realos Bale-Benzema-CR hármas rekordját, a visszavágón értelemszerűen át is írhatják a csúcsokat. 

"Hosszú időn át remekül játszottunk, aztán volt egy védelmi hibánk, pedig Lovren mindaddig mekkora meccset játszott. Aztán hibázott a játékvezető is, mert amiért büntetőt adott, nem volt az. Így nem 5-0-lal vagy 5-1-gyel megyünk Rómába, hanem 5-2-vel, ami nem rossz eredmény. A Barcelona 4-1-gyel utazott, de mi nem a Barcelona vagyunk, és kiesett, mert a katalánok már annyi mindent nyertek, mi pedig nem, és éhesek vagyunk. Meg tudjuk nyerni a második meccset is. Amióta Liverpoolban vagyok, folyamatosan kihívások érnek, és a nehézségeket rendre megoldottuk" - magyarázta Klopp.

Ebben a mondatában már utalt Oxlade-Chamberlain kiesésére - vélhetően hosszú időre kidől -, és mivel Can is sérült a középpályán, Lallana visszatérése pedig bizonytalan, nem lesz könnyű dolga összeraknia a csapatát jövő szerdára.

Eusebio di Francesco, a Roma vezetőedzője azt hangoztatta, ha már egyszer tudtak három gólt rúgni, miért ne tehetnék meg még egyszer. "Ha mindenki hisz benne, hogy ez sikerülhet, akkor megcsinálhatjuk."

Az olaszok az egész BL-sorozatban még nem kaptak gólt hazai pályán. A visszavágóra ezt a nem könnyen teljesíthető minimumot ismét hozniuk kell, hogy valóban reális esélyük legyen.

Rovatok