Index Vakbarát Hírportál

Hét alapember is kihagyja a Real–Bayern-visszavágót

2018. április 30., hétfő 17:49

Kedden 20.45-kor tartják a Real Madrid–Bayern München Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóját, amin a spanyolok 2-1-es előnyről indulnak hazai pályán. Egyik csapat sem lesz viszont tökéletes állapotban, összesen hét alapember hagyja majd ki a meccset, és az a szám még tovább nőhet. Ők a biztos hiányzók:

A németeknél Vidal, Coman és Neuer hiánya nem újdonság, mindketten korábban szenvedtek súlyosabb sérülést, Boateng és Robben a müncheni elődöntőn sérültek meg, egyikük sem utazott el a csapattal Madridba, de még David Alaba játéka sem vehető 100 %-ra. A sérülésekből azért elég jól jön ki a Bayern, a várható Ulreich, Kimmich, Süle, Hummels, Alaba, Thiago, Javi Martínez, James Rodríguez, Müller, Lewandowski, Ribéry kezdő ugyanis tökéletes megfelelő egy BL-elődöntőre.

A nagyobb gond a kevesebb hiányzó ellenére a Realnál lehet, ahol a védelemben egyelőre kérdéses a jobbhátvéd posztja. Münchenben Dani Carvajal sérülése után a jobbszélső Lucas Vázquezt húzták vissza, a hétvégén a Leganés ellen viszont a marokkói Achraf játszott ezen a poszton.

A Real-edző Zinedine Zidane azt mondta, hogy Nacho is bevethető lesz, ha tényleg játszhat, valószínűleg ő kapja meg a jobbhátvéd szerepét, ám a támadásokhoz ő aligha fog fellépni. Ha nem játszhat, Vázquez nem jelent majd életbiztosítást a védelem szélén még úgy sem, hogy idegenben 2-1-re nyert a Real az első meccsen, tehát van némi előnyük. Achraf egyébként nincs a meccsre nevezett keretben, ami alapján valószínű Nacho játéka.

Iscót valószínűleg Marco Asensio helyettesíti majd a középpályán, a többi poszt nem lehet kérdéses a Realnál.

Rovatok