Index Vakbarát Hírportál

Zidane: Ha nyersz, a szívednek nem teszel túl jót

2018. május 2., szerda 10:06

„Egy elődöntőben mindig szenvedni kell" – mondta Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője, miután csapata a 2-2-es hazai döntetlennel – összesítésben 4-3-mal - kiejtette a Bayern Münchent a Bajnokok Ligája elődöntőjében.

„Itt semmi sem könnyű. Viszont, ha nyersz, akkor még jobban érzed magad. Bár ezzel a szívednek nem teszel túl jót" – mondta Zidane.

„Ez egy tökéletes éjszaka volt számomra és a csapat számára" – nyilatkozta Karim Benzema, aki két gólt szerzett a visszavágón.

Honfitársát dicsérte a Real szakvezetője is. Zidane szerint Benzema az a típusú játékos, aki soha nem adja fel, és góljaival megteremtette az esélyt a továbbjutásra. A madridiak német középpályása, Toni Kroos szerint a francia csatár fantasztikus teljesítményt nyújtott. Amikor Benzemát a 72. percben lecserélték, a stadionban lévő nézők felállva tapsolták meg.

A Real továbbjutásának másik kulcsembere a kapus Keylor Navas volt, aki bravúrosan védett. Pedig a Juventus elleni negyeddöntő vesztes hazai visszavágója után sokan kritizálták. Zidane szerint Navas különösen a második félidőben tett sokat a csapat továbbjutásáért, és tartotta életben egymaga a Real továbbjutási esélyeit. A kapus annyit jegyzett meg, hogy nagyon nehéz mérkőzés volt, amelyen a Real Madrid szenvedett. 

A Bayern München edzője, Jupp Heynckes azt mondta: a Madrid „köszönje meg a Navasnak a Bernabéuban nyújtott produkcióját". „Nagyon csalódottak vagyunk, mert mindkét mérkőzésen mi voltunk a jobbak, mégsem jutottunk a döntőbe" – mondta a német tréner. Szerinte az elmúlt években a Bayern egyszer sem játszott olyan jól, mint kedden este. Kiemelte: ezen a szinten azonban nem lehet büntetlenül elkövetni olyan hibákat, mint ők tették azt a müncheni meccsen, illetve a visszavágón a Real második gólja előtt.

A madridi csapat a május 26-i, kijevi döntőben az FC Liverpoollal vagy az AS Romával játszik majd. Az angolok 5-2-es előnnyel várják a párharc szerda esti, római visszavágóját.

Rovatok