Index Vakbarát Hírportál

Marcelo egyet elismert a nem befújt büntetőkből

2018. május 2., szerda 11:37

A Real Madrid szerencsét sem nélkülöző döntőbe jutása után a csapat brazil védője, Marcelo elismerte, hogy Cuneyt Cakir játékvezetőnek büntetőt kellett volna adnia az első félidő végén elkövetett kezezéséért. Ezzel egy elmaradt tizenegyest már egészen biztosan számon lehet kérni a török bírón, de valószínűbb, hogy kettőt is elfelejtett megadni a kedd esti Bl-elődöntőben a Bayern München javára. 

Marcelo a mérkőzés után azt nyilatkozta az esetről:

Kezezés volt, a kezemet érte (a labda), és azt gondolom, hogy ez büntető.

– majd hozzátette:

„Ha nem ezt mondanám, akkor hazudnék, de ilyen a futball".

A sportszerű beismerés valószínűleg nem sokat javít a Bayern München szurkolóinak hangulatán, illetve a szituáció annyira egyértelmű volt, hogy nem sok értelme lett volna tagadni a dolgot. Arra viszont már sokkal nehezebb racionális magyarázatot találni, hogy három játékvezető együttesen sem volt képes megszülni a helyes döntést az esetnél.

kéz

Főleg, hogy a háromból kettő tökéletesen láthatta, mi történt, csak a partjelző elől takarhatta el a dolgot Marcelo teste. De lehet, hogy a Real elleni büntetőhöz mind a háromnak látnia kellett volna, csak akkor érvényes. Mint a súlyemelésben a három fehér lámpa. 

Kevésbé volt egyértelmű, de így is erősen tizenegyest érőnek tűnt Ramos szabálytalansága Lewandowsi ellen. Most a második esetről beszélünk, ami az 52. percben történt, mert az elsőnél – még az első félidőben – a lengyelt dúvadként letaroló védő legalább elérte a labdát is, mielőtt megérkezett volna a csatár térdhajlatába. A másodiknál viszont hasonló luftot rúgott, mint Benatia az előző körben, a Real Madrid Juventus ellen megadott utolsó perces büntetőjénél, majd hátulról beleszállt a csatárba.

Mindez Cakir szerint nem merítette ki a büntető fogalmát, ugyanakkor a spanyol AS sportlap állandó szakértője, Iturralde González szerint egyértelműen tizenegyes járt volna ezért is.

Tovább!

Érdekesség, hogy a Bayern elleni első meccset követően is két elmaradt madridi büntetőt lehetett számonkérni a játékvezetőn, akkor Carvajal rántotta le Lewandowskit egy szögletnél, egy másik esetben pedig hátulról lökte fel, de ezekért sem járt tizenegyes. 

A nagy kérdés tehát:

Hány tizenegyest úszott meg a Real Madrid kedd este?

  • 8170
    Kettőt
  • 2502
    Egyet
  • 1600
    Egyet sem

Rovatok