Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool épp kitartott: 4-2-re kapott ki, BL-döntős

2018. május 2., szerda 22:47

Újabb őrült meccs a Bajnokok Ligájában, a Roma kis híján visszahozta az odavágón szenvedett 5-2-es vereségét. Épp nem sikerült, így a Real Madrid a Liverpoollal játssza a döntőt május 26-án, Kijevben.

A Roma terve, hogy 3-0-ra nyerjen, és továbbjusson, mint a Barcelona ellen a negyeddöntőben, már a 9. percben léket kapott: Nainggolan passzolta el a labdát Firminóhoz a félpályánál, a brazil sprint után kitette balra Manénak, akit valamilyen érthetetlen okból Manolas nem vett fel és támadott meg, így ziccerből ballal a bal sarokba lőtt az afrikai. 0-1.

A Roma jobban védekezett, de az egyenlítésnek semmi jele nem akadt, mégis csak hat perc kellett hozzá. Lovren a saját ötösén pár méterről úgy megrúgta a labdával szegény Milnert, hogy a kapuba pattant a labda. 1-1.

det

A Romának újra 3 gól kellett a továbbjutáshoz, de a 25. percben ismét maguknak tettek rosszat az olaszok. Előtte már volt egy szép Pool-akció, aminek a végén Mané közelről Alissonba lőtte a labdát, majd a szögletből jött az 1-2: Dzeko felugrott, Van Dijk lökte, így a csatár saját ötösére fejelte vissza a labdát, ahol Wijnaldum köszönte, és a hálóba stukkolta. 1-2. Van Dijk egyértelműen szabálytalan volt, de Skomina bíró és a partjelzője sem látta így.

A félidőben már csak egy Roma-kapufa okozott kis riadalmat, El-Shaarawy lövésébe értek bele.

A második félidő ugyanúgy kezdődött mint az első, csak most a Roma lőtt gólt. De ez előtt már történt egy újabb, meccset meghatározó bírói hiba. Dzeko ugrott ki, Karius majdnem a 16-os vonaláig jött ki rá, és ugyan a német kapus csapata 7-3-ra vezetett összesítésben, gondolkodás nélkül elkaszálta a csatárt, aki a labdát már eltolta mellette - büntetés és piros lap, gondolhattuk, csakhogy a partjelző lest intett, a bíró hitt neki. Az ismétlés megmutatta, nem volt les. (Karius megköszönheti a partjelzőnek, hogy BL-döntőt játszhat, bár persze véleményes, hogy ki kellet-e volna állítani.)

lin

Skominának némi szerencséje, hogy ha a büntető el is maradt, egy perc múlva gólt szerzett a Roma. El-Shaarawy lőtt balról, Karius kiütötte a labdát, pont Dzeko elé, aki egyet igazított, és beverte a hosszúba. 2-2, és még volt hátra 40 perc.

A Romának, ahogy a meccs kezdetén, három gól kellett, de most már az hosszabbítást ért volna, nem továbbjutást.

man

A Roma támadott, és jöttek is a helyzetek, a Liverpool-védelem kapkodott. Ünder helyezett Kariushoz sután egy remek ívelést, majd Alexander-Arnold, a Pool-jobbhátvéd pillanatai következtek. Lovrenesen telibe rúgta Dzekót, akiről a labda El-Shaarawyhoz pattant. A csatár azonnal lőtt, de a magas labda elakadt Alexander-Arnold magasba emelt karjában. A labda gólba tartott, ez büntető lett volna, de egyik bíró sem látta, Skomina szögletet ítélt.

A 86.-ban mégis megvillant valami a Roma előtt, Nainggolan 22-ről lőtt hatalmas gólt, a labda a jobb oldali kapufa tövéről pattant be. 3-2, de már alig pár perc, majd 3 perc hosszabbítás volt hátra.

Klopp ezt egy cserével megpróbálta elütni, de nem sikerült. Ünder csinált volna visszacselt az ötösön, a labda a kapuval ellentétes irányba pattant, ám épp a csereközéphátvéd Klavan lógó karját találta telibe. Ha van a világon vétlen kéz, ez az, a kar nem kereste a labdát, nem volt semennyire se felemelve, a testétől is éppcsak elállt, teljesen természetes helyzetben volt, Skomina mit fújt? Büntetőt.

mom

Nainngolan bevágta, de ez volt a meccs utolsó lövése. A Liverpool 4-2-re ugyan kikapott, de abszurd 7-6-os összesítéssel bejutott a BL-döntőbe, ahol a Real Madriddal játszik.

A Liverpool 2007 után jutott ismét döntőbe, 37 év után lesz újra Real Madrid-Liverpool finálé. Akkor a Liverpool győzött 1-0-ra.

Rovatok