Index Vakbarát Hírportál

Érzelmes és fájdalmas beszédet mondott a Bayern-elnök

2018. május 2., szerda 15:10

A Bayern München nagyot küzdött, de nem jutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, miután Ulreich kapus döbbenetes hibája utána csak 2-2-re sikerült mentenie a madridi visszavágót a Real ellen.

A csapat korábbi csatára, jelenlegi elnöke, Karl-Heinz Rummenigge még a hazautazás előtt, a madridi hotelben tartott egy beszédet, amit a Bild jelentetett meg.

„A legjobb BL-meccset láttuk, az elmúlt öt évben nem játszott jobban ennél a Bayern. Az ellenfelünk pedig az UEFA-rangsort vezető Real Madrid volt. Hihetetlen szenvedéllyel és bátorsággal játszottunk. A legnagyobb munkával küzdöttünk a munka napján. Az egyetlen szomorúság, hogy ez sem volt elég, kiestünk. De a futball ma nagyszerű reklámot kapott.

Nemcsak a bajorok, egész Németország, sőt az egész világ tiszteletét és büszkeségét kiérdemeltük.

Nemcsak a csapat és a vezetőedzőnk, hanem a teljes edzői kollektíva. Szívből mondok köszönetet. Jupp az öltözőben már érzelmek között megköszönte a játékosoknak. Nem jutottunk a BL-döntőbe, de még vár ránk egy finálé, a Német Kupában. Van felelősségünk, hogy azt a trófeát megszerezzük. Egyetlen német csapat voltunk a BL kieséses szakaszában. Októberben még öt pont volt a hátrányunk a Dortmunddal szemben a bajnokságban, mára 20 ponttal vagyunk előttük. Sajnos nincsen kalapom, pedig nagy örömmel, szívesen megemelném a csapat előtt."

Rovatok