Index Vakbarát Hírportál

Nem csalnak a bírók, csak nem tudják, mi a kéz?

2018. május 3., csütörtök 11:04

A keddi Real Madrid-bayern után azon kellett rugóznunk, hogy a fenébe nem fújta be a bíró Marcelo kezezését. Olyan szintű kéz volt, hogy Marcelo a meccs után kiállt, és elmondta, kéz volt, szerinte ez büntetőt ér.

Szerdán Roma-Liverpool-elődöntő volt, a labda kétszer ért kezet a büntetőterületen belül.

Az első 2-2-nél - amikor a Romának 3 gólt kellett lőnie a hosszabbításhoz - , a 63. percben történt: a romás El-Shaarawy kapuba tartó labdája Alexander-Arnold fejénél magasabbra emelt karjáról pattant fölé.

Sem a partjelző, sem a szlovén Damir Skomina játékvezető nem látott kezezést. Az alapvonali bíró lehet hogy látta, de ő sem szólt a bírónak, a büntető elmaradt.

Ezek után jött a 93. perc - amikor a Roma 3-2-re vezetett, tehát még két gól kellett volna neki -, és Skomina befújta a liverpoolos Ragnar Klavan kezezését.

Pedig ha van vétlen kéz, ez volt az, annyira, hogy oktatófilmen kellene mutogatni, ez az, ami nem büntető, mert:

Ne is próbáljuk megfejteni, miért fújt ezek után tizenegyest Skomina. Mondhatnánk, hogy tapasztalatlan, de ezt ugye alapból kizárja, hogy Bajnokok Ligája-elődöntőt, ráadásul visszavágót nem bíznak rutintalan emberre, és Skomina nem is az.

Nagyon úgy tűnik, világéletében futballbírónak készült, ugyanis 26 éves kora, 2003 óta FIFA-listás játékvezető.

2011-ben már fújt meccseket a Bajnokok Ligájában, 2012 tavaszán Arsenal-Milan nyolcaddöntőt vezetett. Három meccset fújt az azévi Eb-n, nyár végén a Chelsea-Atletico Szuperkupadöntőt is ő kapta. 2016-ban Real-Manchester City BL-elődöntő-visszavágó jött, tavaly az Ajax-Manchester United Európa Liga-döntő. Nyáron megy a világbajnokságra.

És akkor fej fölé emelt karos kezezést nem fúj be, egy lelógósat meg igen.

Rovatok