Index Vakbarát Hírportál

Ki legyen Karius helyett?

2018. június 1., péntek 11:55

A BL-döntőn világossá válhatott Jürgen Klopp Liverpool-edzőnek, hogy szüksége van egy új kapusra. Loris Kariusról már nem kell beszélnünk, a korábbi első számút, Simon Mignolet-t meg valószínűleg nem rakja vissza a német edző azután, hogy leváltotta Kariusra.

Végy egy jó kapust, de akkor egy jót vegyél

- kommentálta a BL-döntőn Karius hibáit Hajdú B. István, és igen, épp ez most Klopp feladata.

De kit vegyen meg?

Sorakoznak a nevek, kedvező Kloppnak, hogy sok mozdítható kapus van a piacon. Kedvezőtlen, hogy Dáriusz kincsét ki kell fizetnie, és az sem életbiztosítás. A világ legdrágább kapusa 2001 óta Gianluigi Buffon, átszámítva líráról 52 millió euróba került. Könnyen lehet, hogy Kloppnak bankot kellene robbantania.

Ráadásul Kloppnak az átlagosnál több szempontot is szem előtt kell tartania, éspedig kapusa legyen:

Reálisan gondolkodva a Liverpool kapusért nehezen fog kiadni 50 millió eurót - bár ki tudja, a helyzet égető, de azért a tapasztalatok szerint a Poolnál megnézik, kiért adnak pénzt.

Azaz a rómás Alissont - 80 millió euró - , a milanos Donnarummát - 100 millió euró - , az atleticós Oblakot - 100 millió euró - , vegyük is ki a pakliból. Ráadásul egyik sem védett Angliában.

(Azért egy csillagot tegyünk, Sixx kolléga szerint, aki nagy Liverpool-drukker, ki fogják csengetni a 80 millát Alissonért.)

A valóságnál maradva, akik szerintünk szóba jöhetnek:

És akkor a bónusz:

Borítókép: Gianluigi Buffon, Jasper Cillessen, Kasper Schmeichel és Keylor Navas  (b-j) -  Fotó: Getty Images

Rovatok