Index Vakbarát Hírportál

Magára szabadította a futballvilágot a Juve-védő, aki megérti a rasszizmust

2019.04.04. 10:43

Beszámoltunk kedden a Juventus Cagliariban aratott győzelméről, amelyen Moise Kean gólját rasszista megnyilvánulásokkal jutalmazták a hazai drukkerek.

A fiatal futballistát végig fütyülték, huhogtak is neki, majd a gólja után széttárt karokkal megállt a hazai tábor előtt, ekkor érte a legtöbb szitok.

Mindenki elítélte a történteket, kivéve Kean juventusos és olasz válogatottbeli csapattársát, Leonardo Bonuccit, aki a meccs után lenyilatkozta, hogy:

"Kean tudja, hogy a csapattal kell ünnepelnie, 50 százalékban ő a hibás."

Kean és a rasszista ultrák közösen felelősek a történtekért, a tinédzsernek nem lett volna szabad provokálnia.

A meghökkentően ostoba kinyilvánításra egy emberként ugrott rá a futballvilág, a játékostársak mellett még egy futballklub is reagált, a Borussia Dortmund, illetve a francia futballszövetség.

A Manchester Unitedtől Paul Pogba, a Lyontól Memphis Depay, a Manchester Citytől Raheem Sterling, a Marseille-től és az olasz válogatottól, ahol Kean és Bonucci is csapattársa, Mario Balotelli állt ki Kean mellett, rengeteg más futballszemélyiség között.

Balotelli megtapsolta Keant, és azt írta neki,

Bravó! És mondd meg Bonuccinak, hogy az a szerencséje, hogy én nem voltam ott. Ahelyett, hogy megvédett volna, ezt teszi? Tényleg sokkoló. Szeretlek, tesó!

Bonucci szerdán késő este első tweetjéhez hasonlóan ostobán magyarázta a történteket, még ha olyan képet is posztolt Instagramra, amin Keant öleli:

"Nyilván félreértették a szavaimat.

Órákat és éveket beszélhetnénk erről a kérdésről, az sem lenne elég. Határozottan elítélem a rasszizmus minden formáját és a diszkriminációt. A szitkozódás elfogadhatatlan, és ezt az egészet nem lehet félreérteni".  • Tippek
  • Lakáshitel

Rovatok