Index Vakbarát Hírportál

A franciák második gólja a futball esszenciája, C. Ronaldo szenzációs

2018. március 23., péntek 23:28

A magyar válogatott kissé lehangoló estét kreált a péntekből, de 20:45-kor kezdődtek nívós futballmeccsek is Európában. A menü pazarnak tűnt, és néhány fogás nem is okozott csalódást.

Ilyen volt a német-spanyol Düsseldorfban, amin a mindjárt 34 éves Andrés Iniesta passza indította be a meccset. A valenciás Rodrigót találta meg, a brazíliai születésű csatár nem hibázott, 0-1.

Alemania vs España 1-1 Gol de Rodrigo

A németek nem játszottak jól, a spanyolok uralták a meccset, de nem lennének németek, ha nem egyenlítettek volna még a szünet előtt. Thomas Müller kapott labdát 25 méterre a kaputól, és kegyetlenül bevágta, még De Gea sem tudta védeni. Nézzék csak a a labda ívét, nem is lehetett. Ráadásul belsővel, hihetetlen.

Alemania vs España 1-1 Muller Gol

A második félidő is nagyon jó volt sok helyzettel, de gól nem esett, maradt az 1-1.

A franciák Kolumbiát fogadták pénteken, és Giroud közeli lesipuskás góljával vezettek is 1-0-ra.

Na de a második góljuk, az a nem mindegy: Mbappénak Griezmann sarokkal tette vissza, a 19 éves ahelyett, hogy ballal lőne - jobblábas - lecsorgatja balra Lemarnak, aki kegyetlenül kilövi a hosszú sarkot. Ez a futball.

Fra-Kol 2-3

Kolumbia a világ legrosszabb szöglete után egyenlített, Jamés adta be, aztán Muriel rúgta a gólt a következő beadásból. Szünetben 2-1 volt. Aztán a hajrában a kolumbiaiak megmutatták, hogy ugyanúgy, mint négy éve, ezen a vébén is számolni kell velük: gyönyörűen egyszerű egyszerű akció végén James visszagurítását Radamel Falcao gurította be, 2-2.

És ezzel nem volt vége: Kolumbia büntetőt kapott a 85. percben, és Quintero kegyetlenül bevágta, 2-3.

A második félidőben lőttek gólt az angolok a hollandoknak idegenben, nem is volt rossz találat Jesse Lingardtól.

NED-ENG 0-1

Az olasz-argentin sokáig ikszre állt, mivel Messi húzódásgyanú miatt nem játszott. Ever Banega vette át a posztját, bár ő is csak csere volt, de a 75.-ben ballábas gólt lőtt az olasz válogatottba visszatérő Buffonnak. Az argentinok a 85.-ben tették fel az i-re a pontot, Lanzini szerezte a második góljukat a 0-2-höz. Nagyszerű gól volt ez is Higuain passzából.

C ristiano Ronaldóék, vagyis a portugálok Egyiptomot fogadták, amit leírhatnánk, csakhogy náluk játszik Mohamed Szalah. A Liverpool légiósa vágott is egyet, persze szintén ballal, amivel vezettek.

E gészen a 90. percig 0-1 volt az állás, csakhogy akkor jött Cristiano Ronaldo: a 92.-ben fejessel egyenlített, a 94.-ben fejessel megszerezte a győzelmet.  81 gólnál jár ezzel a válogatottban, három gólra került Puskás Ferenc Európa-csúcsához, hogy beállítsa a 84 gólos rekordját.

POR-EGY 2-1

É s a reménysugárt hagyjuk a végére, ha már a magyar válogatottal kezdtük, keretezzük is be azzal: keddi ellenfelünk, Skócia 1-0-ra kikapott otthon attól attól a Costa Ricától, amit mi az ősszel megvertünk itthon.

Eredmények:

Rovatok