Index Vakbarát Hírportál

A kapusoknak ezzel a vb-labdával is bajuk van

2018. március 25., vasárnap 11:24

Bármennyiben hajlandó vagyok fogadni, hogy legalább 35 távoli gólt látunk majd az oroszországi vb-n, mert lehetetlen kiszámolni a labda ívét a levegőben

– mondta a spanyol válogatott kapusa, Pepe Reina a a spanyol sportlapnak, az AS-nak a spanyolok pénteki, Németország elleni meccse után. Reina ugyan nem játszott, de a meccsre együtt készült a kerettel, vagyis már volt tapasztalata az Adidas Telstar 18 labdával, amiről azt mondta, hogy a vékony műanyagréteg, amivel borították extra csúszóssá teszi a labdát, és ez komoly gondot okoz majd a kapusoknak a világbajnokságon.

A spanyolok kapujában védő David De Gea egyetértett vele, szerinte sokkal jobb labdát is lehetett volna csinálni. A németeknél játszó Marc-André Ter Stegen és Reina egyébként arra kérte a FIFA-t, hogy a világbajnokságig válasszon inkább másik labdát, mert ez nagyon sokat mozog a levegőben, bár tudják, hogy hiába kérik ezt, szinte semmi esély a labdacserére.

"Meg kell szoknunk, hogy ezzel dolgozunk majd, és a lehető legjobban meg kell ismernünk a vb előtt. Nincs más opciónk" – zárta a dolgot Ter Stegen.

A nagyobb futballtornákra kifejlesztett labdák egyébként mindig gondot okoznak a kapusnak, mert a sportszergyártók a több gól reményében egyre kiszámíthatatlanabb labdákra törekednek.

Rovatok