Index Vakbarát Hírportál

Máig kísérti Messit, amit kihagyott a vb-döntőben

2018. május 1., kedd 13:36

Miután a Barcelona megnyerte egy héten belül a Spanyol Kupát és a bajnokságot, a katalánok a hétvégi Clasico után akár pihentethetnék is a 30 éves Lionel Messit. Argentin szakember rendre erre kérik a Barcát, hogy a világbajnokság előtt ne facsarják ki jobban a tízesüket.

A World Soccer minapi elemzésében is arra tért ki, képes lesz-e a társait magával ragadni a válogatottban is, hiszen országa nem nyert semmit 1993 óta, három döntőt is elbukott viszont. (Argentína 1978-ban hazai pályán, 1986-ban Mexikóban lett bajnok.)

Már most sokan azt találgatják, milyen formációban fog játszani a válogatott, mert Dybala hasonló szerepkört tölt be. Messi szerint igaza van a Juventus sztárjának, ezért egyáltalán nem vette támadásnak a szavait.

Most vagy soha hangulatban van Argentína – ezt Messi is megerősítette.

Sőt, arról is beszélt, hogy mindmáig kísérti az a helyzet, amit kihagyott az előző vb-döntőben.

„Nem néztem vissza egyszer sem a meccset, de a helyzet most is előttem van, emlékszem rá. Rossz megoldást választottam, máshogy kellett volna megrúgnom a labdát. Valahogy úgy, mint a Chelsea ellen, amikor hasonló pozícióból lőttem.”

Megkerestem a lehetőséget és a gólt.

A vb-döntőben kicsit távolabbról lő - tökéletes indítást kap, épp nincs les -, és a hosszú sarkot veszi célba. Neuernek nem kell védenie, mert kevéssel mellémegy a labda.

Messi nagy helyzete

A Chelsea ellen a március 14-i meccsen viszont meg sem fordult a fejében a hosszú sarok, talán amiatt, mert érezte, elakadhat a labda a védőkben. Courtois lábai között megy be a labda. Ahogy az első gólnál is.

A kapusoknak mindenesetre nem árt készülniük, hogy abból a szögből nem a hosszúra fog lőni, inkább a lábak közötti területet, vagy a rövidet választja. Ahogy a Depor ellen vasárnap, igaz akkor kapásból tüzelt.

Rovatok