Index Vakbarát Hírportál

FIFA-elnök: Közösen elérjük, hogy ez legyen a legjobb világbajnokság

2018. május 3., csütörtök 19:08 | aznap frissítve

Gianni Infantino FIFA-elnök szerint ahogyan a házigazda, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség is mindent elkövet azért, hogy Oroszország a történelem legjobb futball-világbajnokságát rendezze meg a nyáron.

A FIFA elnöke a vb-t szervező bizottság felügyelő tanácsának Szocsiban tartott ülésén egyedinek nevezte az eddigi munkát, és nagyon megdicsérte a vendéglátókat a világbajnokság előkészítéséért. Köszönetet mondott személyes hozzájárulásáért a tanácskozáson jelenlevő Vlagyimir Putyin orosz elnöknek is.

Az orosz elnök reményei szerint a legmagasabb színvonalon tudják majd lebonyolítani a sportág csúcseseményét. Putyin kijelentette, hogy a vb-előkészületeknek gyakorlatilag a végére értek, és már csak a finomhangolás van hátra a június 14-i rajtig. „Oroszország készen áll a vb-re" – mondta.

A vébé belépői közül eddig 2 millió 374 ezret, a jegyek 89 százalékát adták el a szervezők szerint. A jegyek 46 százalékát oroszok vásárolták meg, a külföldi szurkolók közül a legtöbb jegyet az amerikaiak, a brazilok, a kolumbiaiak, a mexikóiak és az argentinok vették.

A vb június 14-étől július 15-éig tart, a mérkőzéseket 11 orosz város 12 stadionjában játsszák, írja az MTI.

Rovatok