Index Vakbarát Hírportál

A libériai elnök fia gólt lőtt az amerikai válogatottban

2018. május 29., kedd 11:19

Az Egyesült Államok válogatottja 3-0-ra legyőzte Bolíviát barátságos mérkőzésen, az egyik gólt pedig Libéria elnökének, a korábbi aranylabdás George Weah 18 éves fia szerezte. Ez volt a PSG-ben játszó Timothy Weah második mérkőzése az amerikai felnőttválogatottban.   

A világbajnokságra sem az USA, sem pedig Bolívia nem jutott ki idén, az USA-Bolívia meccsen kívül azonban még kilenc barátságos mérkőzést rendeztek meg hétfőn. A hét világbajnoki résztvevő válogatott közül csak a franciák tudtak győzni.

Franciaország Írország elleni játszottak Párizsban. Az első gólt Olivier Giroud szerezte, ez volt a 31. gólja a válogatottban, ezzel beérte Zinédine Zidane-t az örökranglistán, és már csak David Trezeguet (34), Michel Platini (41) és Thierry Henry (51) van előtte.

Bragában két vb-résztvevő találkozott: az Európa-bajnok Portugália már 2-0-ra vezetett, végül azonban Tunézia kiharcolta a döntetlent (2-2). A június 14-én kezdődő oroszországi tornára szintén kijutott Irán kikapott a törököktől Isztambulban.

Nigéria csak 1-1-es döntetlenre volt képes Kongó ellen, Mexikó pedig gól nélküli meccset játszott Wales csapatával, a szintén vb-szereplő Szaúd-Arábia pedig kikapott a Mario Balotellivel felálló olasz válogatott ellen.

Eredmények:

Rovatok