Index Vakbarát Hírportál

A spanyolok ikszeltek Iniesta utolsó hazai meccsén

2018. június 3., vasárnap 23:04

A spanyol labdarúgó-válogatott hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a svájci csapattal a két világbajnoki résztvevő együttes vasárnap esti felkészülési mérkőzésén.

A hazaiak az Alvaro Odriozola első válogatottbeli góljával szereztek vezetést a 29. percben, a svájciak Ricardo Rodriguez révén egyenlítettek a 62. percben. A gólnál David De Gea is hibázott, nem fogta meg Lichsteiner lövését, hanem inkább kiütötte, éppen Rodriguez elé. 

A vb-n a spanyolok az Európa-bajnok portugálokkal, a marokkóiakkal és az irániakkal, míg a svájciak a brazilokkal, a szerbekkel és a Costa Rica-iakkal játszanak.

A perui futballválogatott 3-0-ra legyőzte Szaúd-Arábiát a két világbajnoki résztvevő csapat vasárnap esti felkészülési mérkőzésén Svájcban. A dél-amerikaiaknál duplázott az a Paolo Guerrero, akinek sokáig kérdéses volt a vb-részvétele, végül egy svájci bíróság átmenetileg felfüggesztette a doppingvétség miatt rá kiszabott büntetést. Guerrero szervezetében egy tavaly októberi, Argentína elleni világbajnoki selejtező után találtak kokainszármazékot.

Az eset miatt a FIFA először egy évre függesztette fel a játékjogát, de később megfelezte a büntetést, amely így május 3-án lejárt. A vb-n a peruiak a franciákkal, a dánokkal és az ausztrálokkal, míg a szaúdiak a házigazda oroszok mellett az egyiptomiakkal és az uruguayiakkal játszanak. (MTI)

Peru - Szaúd-Arábia 3-0 (2-0)

Costa Rica - Észak-Írország 3-0 (1-0)

Brazília-Horvátország 2-0 (0-0)

Spanyolország-Svájc 1-1 (1-0)

Rovatok