Index Vakbarát Hírportál

Egyiptom csak két csatárral megy a vb-re, a sérült Szalah az egyik

2018. június 4., hétfő 14:57

Bízhat sztárja, Mohamed Szalah felépülésében az egyiptomi futballválogatott szövetségi kapitánya, aki végleges, 23-as keretébe mindössze két csatárt jelölt az oroszországi világbajnokságra, s ezek egyike a Liverpool futballistája.

A Premier League-szezon legjobb csatára május végén, a Real Madrid elleniBajnokok Ligája-döntőben szenvedett vállsérülést. Erősen kérdéses volt, hogy felépül-e a vb-re, ám az egyiptomi szövetség elnöke már a múlt héten jelezte, hogy az orvosok szerint három hétnél nem vesz több időt igénybe a teljes gyógyulás, a csatár már a válogatott első meccsén ott lesz a pályán.

Hector Cúper szakvezető szintén jelölte keretébe Esszam El-Hadarj. A 45 éves kapus a vb-k történetének legidősebb pályára lépő játékosa lehet, amennyiben lehetőséget kap majd a kapitánytól.

Az egyiptomi válogatott az oroszországi világbajnokságon az uruguayi, a házigazda orosz és a szaúdi csapattal játszik az A csoportban. Első meccsét 15-én vívja majd Uruguay ellen. (MTI)

A 23 fős egyiptomi keret:

Serif Ekramj (al-Ahli), Esszam El-Hadarj (al-Taavoun), Mohamed El-Senavj (al-Ahli)

Mohamed Abdel-Safj (al-Fateh), Ajman Asraf (al-Ahli), Ahmed Elmohamadj (Aston Villa), Ahmed Faszj (al-Ahli), Omar Gaber (Los Angels FC), Ali Gabr (West Bromwich Albion), Mahmoud Hamdj (Zamalek), Ahmed Hegazi (West Bromwich Albion), Szaad Szamir (al-Ahli)

Mohamed Elneny (Arsenal), Abdallah Szaid (KuPS), Mahmoud Sikabala (al-Raed), Ramadan Sobhi (Stoke City), Tarek Hamed (Zamalek), Mahmoud Kahraba (al-Ittihad), Amr Varda (Atromitosz), Szam Morszj (Wigan Athletic), Mahmoud Hasszan (Kasimpasa)

Mohamed Szalah (Liverpool), Marvan Mohszen (al-Ahli)

Rovatok