Index Vakbarát Hírportál

Portugália Ronaldo mellé új sztárt adhat a vb-n

2018. június 8., péntek 10:34

Portugália sima 3-0-s győzelemmel fejezte be felkészülését a futball-világbajnokságra. Cristiano Ronaldo 150-edszer volt a válogatott Algéria ellen, de a meccs nem róla, hanem a két gólt szerző Goncalo Guedesről szólt, aki a vb egyik meglepetése is lehet.

A portugálok a 17. percben szerezték meg a vezetést, egy félpályáról előrevágott labdát Bruno Fernandes fejelt le a 16-osnál érkező Guedes elé, aki azt lendületből a kapuba vágta.

A második gólt Bruno Fernandes egy balszélről érkező Ronaldo-beívelést fejelt kapuba a védők közé berobbanva a 37. percben.

A végeredményt Guedes állította be az 55. percben, szinte ugyanonnan és ugyanúgy fejelt kapuba, mint Fernandes. Négy perccel később közel volt ahhoz, hogy mesterhármast szerezzen, de Aissan Mandi kapus bravúrral hárított.

A 21 éves Guedes két góljával a portugál válogatott kezdőjébe is kerülhet a vb-n, ahol Fernando Santos csapata egyből Spanyolországgal kezd. A remekül sprintelő és jól cselező Guedes a PSG játékosa, de ebben a szezonban a Valenciánál volt kölcsönben, öt góllal zárt a spanyol bajnokságban.

Felkészülési mecsek:

Rovatok