Index Vakbarát Hírportál

Egy nappal a vb előtt kivágták a spanyol kapitányt, meg is van az új

2018. június 13., szerda 12:11

Huszonnégy órával a vb rajtja előtt kirúgta a spanyol futballszövetség a vb-esélyes válogatott szövetségi kapitányát, Julen Lopeteguit, mert az engedélyük nélkül írt alá a Real Madridhoz kedden.

A szövetség elnöke, Luis Rubiales – aki a fejlemények miatt hazarepült a moszkvai FIFA-kongresszusról – szerdai sajtótájékoztatóján azzal indokolta a lépést, hogy csak öt perccel a Real keddi bejelentése előtt értesültek arról, hogy Lopetegui aláírt a Realhoz. Velük nem egyeztetett, ezért elvi okokból kénytelenek voltak elküldeni az állásából. Ennek ellenére sok szerencsét kívántak neki a folytatáshoz.

A 2016-os Eb után kinevezett, 14 győzelem és a 6 döntetlen után távozó Lopetegui május 22-én hosszabbított a szövetséggel a 2020-as Eb végéig, majd rá három hétre leszerződött a Real Madrihoz, ahol a világbajnokság után vette volna át a zsinórban harmadik BL-győzelem után lemondó Zinedine Zidane helyét.

A Real Madrid 2 millió euróért vásárolja ki a szövetségtől Lopeteguit, ennyiért kötelesek elengedni a futó szerződéséből.

Spanyolország a vb második napján, pénteken kezdi meg a szereplését az Eb-címvédő Portugália ellen. Utána Iránnal majd Marokkóval játszanak.

Már meg is van az utód

Röviddel Lopetegui kirúgása után a szövetség meg is nevezte az új kapitányt: Lopetegui eddigi segédedzője, a korábbi Real Madrid-játékos Fernando Hierro veszi át a válogatottat. Az 50 éves egykori középhátvéd 2014-15-ben Carlo Ancelotti segédedzője volt a Real Madridnál, azt a Zinedine Zidane-t váltotta az olasz edző mellett, aki a Real B csapatának vezetőedzője lett. 2016-17 között a Real Oviedót vezette, majd Lopetegui stábjába igazolt a spanyol válogatott mellé.

Rovatok