Index Vakbarát Hírportál

A világbajnokság 1. napja

Csütörtökön az orosz-szaúdi meccsel kezdődött a futball-vb

Vége
2018-06-14T140020Z 1098824039 RC13D9FF4E50 RTRMADP 3 SOCCER-WORL

A legfontosabbak

2018. június 14., 19:40
Ha lemaradt volna a nyitómeccsről
2018. június 14., 13:57
Zlatan szerint a németek
2018. június 14., 12:34
Az idei polip egy macska
2018. június 14., 07:56
Ferihegyen már vb-hangulat van
2018. június 14., 07:22
Melyik úton indul el Oroszország?
Index
2018.06.14. 08:42

Összefoglaló

Oroszországban elkezdődött az egy hónapos futballőrület, ne maradjon le semmiről!
17.00-kor az Oroszország–Szaúd-Arábia mérkőzéssel indult a 2018-as vb: 5-0 lett
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • A csapat egy nappal a nyitóünnepség előtt, szerdán szállt le Kazanyban, majd elfoglalta főhadiszállását. Nisino Akira szövetségi kapitány csütörtökön tart először edzést a Volga-parti városban. A japánok kedden 4-2-re megverték Paraguayt felkészülési mérkőzésen Innsbruckban, ez volt az áprilisban kinevezett Nisino első győzelme szakvezetőként. A vb-t kedden kezdik meg Kolumbia ellen, majd Szenegál és Lengyelország következik a H csoportban. (MTI)

  • Mi is írtunk róla, hogy az amerikai sportszergyártó a közel-keleti országot sújtó szankciókra hivatkozva letiltotta az iráni válogatott tagjait arról, hogy a cipőiket viseljék a világbajnokságon.

    Majd kiadtak egy közleményt is, amiben ezt elmondták, a szankciók miatt nem támogathatjuk őket, blabla.

    Az irániak szövetségi kapitánya, Carlos Queiroz ezen akadt ki, szerinte a közlemény felesleges volt és tiszteletlenség a futballistáival szemben, hiszen úgyis tudta mindenki, mi a helyzet.

  • A hajnali moszkvai járatra futott be egy rakás latin-amerikai drukker, akik a vb-re tartanak, mexikóiak fotózkodtak peruiakkal, voltak spanyolok is. A mexikóiak egyébként azt mondták, hogy simán meglesz a továbbjutás a csoportból, és a németek elleni csoportrangadón meglepetés lesz.

  • Kémkedés ellen kiképzett szakemberek is vigyáznak a brazil futballválogatottra. Ez annyit tesz, hogy néhány kvázi kommandósnak felhatalmazása van kilőni az illetéktelenül filmező drónokat. A spéci biztonságról állítólag még kép is készült, ahogy a csapat szocsi főhadiszállásának közelében egy háztetőről, távcsövekkel kémlelik a környéket.

    A brazilok vasárnap Svájc ellen kezdik meg vb-szereplésüket Rosztovban.

  • A futball-világbajnokságok történetében eddig hatszor nyerte meg a tornát a rendező ország válogatottja, legutóbb 1998-ban Franciaország. Egyszer fordult elő, hogy a házigazda válogatottja nem élte túl a csoportkört: 2010-ben Dél-Afrika búcsúzott.

    Oroszország ma 17.00-kor Szaúd-Arábia ellen nyitja meg a világbajnokságot.

  • A világbajnokság egyik esélyesének tartott Spanyolország egy nappal a vb-kezdete előtt vágta ki Julen Lopeteguit, mert a kapitány a spanyol szövetség tudta nélkül egyezett meg a Real Madriddal. A veretlen szakember helyét a tapasztalatlan Fernando Hierro vette át, ami nagyban csökkenti Spanyolország végső esélyét. Gerard Piqué viszont nem aggódik, a spanyol védő szerint nyertek már mások is hasonló helyzetben. 

    A Michigan Egyetem kosárlabdacsapatának edzője, Bill Frieder a bajnokság utolsó fázisában aláírt az Arizona State Egyetemhez 1989-ben. Erre az egyetem sportigazgatója rögtön kivágta, a pozíciót pedig Frieder Steve Fisher nevű segédedzője kapta meg, aki végül bajnokságot nyert a csapattal.

    Ha másban nem, akkor legalább ebben bízhatnak a spanyolok.

  • Belgium 4-1-re legyőzte hétfőn Costa Ricát barátságos mérkőzésen. Romelu Lukaku két gólt lőtt, Dries Mertens és Michy Batshuayi egyet-egyet, Eden Hazard pedig, bár gólt nem lőtt, jól játszott és kiosztott egy gólpasszt. Ez persze Oscar Ramirez mesternek is feltűnt, csak hát ő nem tudta, ki a halál az a 10-es.

    Nem tudom, hogy hívják, de a 10-es számú nagyon sok bajt okozott nekünk

    mondta a mester.

    Csak Ramirez kedvéért: Hazard a transfermarkt.com szerint 110 millió eurót érő csatár/balszélső, aki az angol Chelsea-ben idén 52 meccsen 17 gólt lőtt és 13 gólpasszt osztott ki, nem mellesleg pedig a belga válogatott csapatkapitánya.

Rovatok