Index Vakbarát Hírportál

Hierro: A lényeg, hogy alig nyúljak bele

2018. június 14., csütörtök 09:48

Fernando Hierro biztosan nem gondolta volna még két nappal a vébé előtt sem, hogy ő lesz hazája válogatottjának szövetségi kapitánya a világbajnokságon, de miután Julen Lopeteguit kirúgták, ő volt kéznél, így kinevezte a szövetségi elnök, Luis Rubiales.

Xavi megtapsolta a lépést, és Hierrót is dicsérte, aki nem tűnt megilletődöttnek, mikor először kapitányként beszélt.

Szép kihívás. A körülmények olyanok, amilyenek, de bátran megyek neki a feladatnak. Nem mondhattam nemet, nem bocsátottam volna meg magamnak. Ha nem hinném, hogy meg tudjuk nyerni a vébét, nem vállaltam volna el az állást

– nyilatkozta.

Edzői filozófiája a lehető legegyszerűbb és legészszerűbb.

A lényeg, hogy minél kevesebbet kelljen belenyúlnom a munkába, bár most két napig nem alszom, hogy felkészüljek a portugál meccsre. Intelligensen kell munkához látnunk, és nem változtatni a dolgokon. Minden edzésen ott voltam, mindennap a csapat körül mozogtam. De két nap alatt semmin sem tudunk változtatni.

Hierro a szövetség sportigazgatója volt az elmúlt nyolc hónapban, a csapattal kelt és feküdt, csak nem dirigált az edzéseken.

Játékosait azonnal figyelmeztette:

"Ami történt, nem jelenthet kifogást rá, hogy ne az eltervezett céljainkért hajtsunk."

Ezzel finoman jelezte is, hogy a vb-címért érkeztek.

Az egyik újságíró Zidane-éhoz hasonlította a beugrását, akit szezon közben neveztek ki, aztán három BL-győzelem lett a vége a Real Madridnál.

A válogatott Zidane-ja? Aláírnám, persze.

Rovatok