Index Vakbarát Hírportál

Neymar: Nem adtam volna magamért 222 millió eurót

2018. június 14., csütörtök 12:50 | aznap frissítve

Neymar 222 millió euróval tavaly megdöntötte az átigazolási rekordot, minden idők legdrágább futballistája lett. A brazil csatár viszont nem adott volna magáért ennyit.

„Nem vagyok büszke az átigazolás díjra, és arra sem, hogy én vagyok a legdrágább játékos. Ez csak pénz, semmi más. Nem segít semmin. Személy szerint én kevesebbet fizettem volna magamért" – mondta a Spoxnak.

A PSG csatára elmondta, ahogy 11 évesen bekerült egy futballkubba, az volt a célja, hogy különleges legyen, és mindennap próbált azért tenni, hogy jobbá váljon.

„Az életem arról szólt, hogy egy nap profi legyek. Csak ez az egyetlen álmom volt. Arról álmodoztam, hogy a Santos első csapatában játszom. Aztán meghívnak a válogatottba, és egy nap Európába megyek. Ez akkoriban még nem tűnt valóra válthatónak, de ábrándoztam róla. Csak ez számított nekem."

Neymar végül teljesítette gyerekkori álmát, a brazil válogatott egyik legfontosabb játékosa lett, a Santosból a Barcelonába igazolt, majd onnan a PSG-hez ment. Mostanában pedig egyre többször hallani róla, hogy a Real Madridba kerülhet.

„Játékosként mindig meg kell mutatnod, ki vagy és érvényesülnöd kell. Visszautalva az átigazolási díjra, az nem segít neked, és nem árul el semmit arról, hogy mennyire vagy jó."

Brazilía a mostani vb egyik favoritja, négy évvel ezelőtt viszont a hazai rendezésű tornán szenvedtek 7-1-es vereséget a németektől. Neymar sérülése miatt nem játszott azon az elődöntőn, de most revánsot vehet.

„Az elvárások az országunkban már szinte embertelenül magasak, és Németország is kiváló ellenfél. Tudjuk, hogy nehéz lesz. Sajnos, ami történt, megtörtént. De most megvan a lehetőségünk, hogy feledtessük az előző világbajnokságot. Talán újra találkozunk Németországgal, és remélhetőleg igazi bosszút állunk."

Rovatok