Index Vakbarát Hírportál

Tabárez a mankót is eldobta a győztes gólnál

2018. június 15., péntek 17:19

Uruguay egy utolsó pillanatban fejelt góllal győzte le Egyiptomot. Nagy csata volt, az egyiptomi kapus lett a mezőny legjobbja, de a végén csak érvényesült a papírforma. Főleg úgy, hogy az afrikai csapat legjobbja, Mohamed Szalah a kispadon nézte végig a meccset.

A 90. percben José Gímenez, az Atlético Madrid védője fejelte a győztes gólt. Az ünneplésben Oscar Tabarez, a dél-amerikaiak szövetségi kapitánya is részt vett, pedig iszonyatos fájdalmak gyötrik, az úgynevezett Guillain-Barre szindrómában szenved.

Ez egy nagyon ritka és súlyos betegség, amely az idegrendszert támadja meg, amelynek a következtében, főleg a végtagokban okoz zsibbadásos, gyengeségi fájdalmat, de a légzést és a nyelést is veszélyeztetheti. A mozgás nagyon nehézkessé válik, súlyosabb esetben akár bénulást is okozhat.

A szakembernél 2016-ban diagnosztizálták a kórt, az első időben még tolószékbe is kényszerült, de feltett szándéka volt, hogy visszatér a pálya mellé.

„Abszolút nincsenek fájdalmaim, a mozgás kicsit nehezemre esik, de ttől függetlenül jól érzem magam.” - mondta még két éve Tabarez, aki egy időre, éppen a betegsége miatt fel is hagyott a napi munkával.

Az orvosok szerint az oroszországi vb előtt fokozatosan javult az állapota, de azt tanácsolták neki, hogy mankó mindig legyen nála. Tabarez ezt dobta félre, amikor a 90. percben Gímenez befejelte a nagyon fontos, három pontot érő gólt.

Rovatok