Index Vakbarát Hírportál

Utolsó pillanatos öngól-dráma hozta az iráni vb-sikert

2018. június 15., péntek 19:12

Drámai végjátékban, Irán az utolsó pillanatban szerzett öngóllal legyőzte a végig jobban játszó, a kapura is veszélyesebb Marokkót.

Az első félidőben Marokkó jelentős fölényével telt el. Már a negyedik percben jöhetett volna az afrikaiak vezető gólja, de Zijecs ziccerben hatalmas lyukat rúgott, egy perc múlva pedig Belhanda fejelhetett volna gólt. Mindezeket múlta felül Zijecs, Benatija és Belhanda. Néhány másodpercen belül akármelyikük gólt rúghatott volna, de a tömörülő védelem, vagy éppen a kapus mentett.

Nem állt le a marokkói csapat, hiszen a portugál és a spanyol válogatott mellett nagyon fontos volt megnyerniük ezt a meccset, de hiába dolgoztak ki nagyobbnál nagyobb ziccereket, semmi nem sikerült. Eközben Irán próbált gyors kontrákból – már amennyi jutott nekik – helyzeteket teremteni.

Nem sok ilyen volt, de az egyik ilyenből megszerezhették volna a gólt. Szardar Azmoun lépett ki, egy az egybe vezette a kapusra, de a lövés előtt rosszul lépett, röviden is passzolta maga elé, így egy suta lövés lett a vége.

Az első félidőt jól jellemző statisztikája, hogy Marokkó 245 passzából 205 volt sikeres, míg ez az iráni oldalon 110-ből 62.

momentum widget

A képlet nagyon a második félidőre sem változott. Marokkó lényegesen többet birtokolta a labdát (az 55. percben ez 62-38 százalék volt). Veszélyes támadása is több volt az afrikai csapatnak, csak éppen nagyobb helyzetek maradtak el, mivel Irán azért bátrabban kezdte a második félidőt.

Jelentősen visszaesett a játék színvonala is. Nordin Amrabat sérülése borzolta egy kicsit a kedélyeket. A Leganés csatára összefutott ellenfelével, már akkor beverte a fejét, aztán arccal a földre esett, percekig azt sem tudta hol van, természetesen lecserélték. Utána meg két iráni sérült meg, Dzsahanbakhsht például hordágyon kellett levinni.

Nem volt durva a meccs, de sajnos a végére jó sem. A játékosok beleszürkültek a küzdelembe és a kemény, test test elleni játékba. Amikor már mindenki azt hitte, hogy futball mellett a gól is elmarad, jött egy bal oldali szabadrúgás és egy szerencsétlen marokkói öngól. A sokkal jobban játszó és esélyesebb Marokkó végül elbukott, Irán a 95. percben szerzett öngóllal megszerezte a győzelmet.

Marokkó-Irán 0-1 (0-0)

Gól: Buhadduz (öngól) 95.

Rovatok