Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo szupersprintjéről gyanúsan nagy számok terjednek

2018. június 16., szombat 16:54

Cristiano Ronaldo a spanyoloknak rúgott mesterhármasával elég sok örökranglistát átírt, többek között válogatott gólokban beérte Puskás Ferencet, de nemcsak technikailag, fizikailag is nagy teljesítmény nyújtott.

Ronaldót mindig is kiváló sprinternek tartották, de már 33 éves, nem evidens, hogy neki kéne lennie a leggyorsabbnak. A portugál-spanyol után mégis mindenki az ő sebességéről beszél. Egy kontránál nagyon gyorsan futotta le a két tizenhatos közötti távot. Több lap szerint csak 8 másodperc kellett neki és sprintje közben elérte a 39 km/órát is.

Talán ez a szám túlzó, a Premier League-ben is csak 35,48 km/óra volt a csúcssebesség, Leroy Sané futott ennyivel, de kétségtelenül látványos volt Ronaldo sprintje, aki közben még az amúgy gyorsnak tartott csapattársát, a 12 évvel fiatalabb Goncalo Guedest is lehagyta.

Ronaldót évekkel ezelőtt sok fizikai tesztnek alávetették, és bár a futballban valóban gyors, kiderült, egy közepes képességű sprintert sem tudna megverni százon. A csúcssebességéről is elég sok adat kering a neten, 38,6 és 33,6 km/órásat is találni. Valószínűleg utóbbi állhat közelebb az igazsághoz. 2014-ben például Ronaldo nem volt a három leggyorsabb futballista között a spanyol ligában, ahol akkor Boka 35,2 km/h-val sprintelt egyszer.

Rovatok