Index Vakbarát Hírportál

Nyertünk, vezetjük a csoportot, de mekkora bajaink vannak

2018. június 17., vasárnap 12:35

Horvátország 1998 után rajtolt ismét győzelemmel a világbajnokságon, akkor a bronzéremig jutottak. Nigéria ellen egy öngóllal és egy tizenegyessel nyertek 2-0-ra, nem voltak nagyon átütőek, de valójában nem is kellett.

A horvát sajtó visszafogottan és mértéktartóan ünnepelt, élmény volt olvasni, mennyire nincsenek elszállva a játéktól.

Az index.hr kritikusan elemzi a meccsen látottakat, és azt is megállapította, hogy olykor túl magasan védekeztek, Modric és Rakitic túlzottan csatlakozott a két csatárhoz és a két szélsőhöz, így hatan lettek hirtelen az ellenfél térfelén.

Az újság által készített pillanatképen is látható, a két Real és a Barca nagy sztárja, valamint Mandzukic, Kramaric, Rebic és Perisic is rendkívül magasan vannak, szétszakadt a csapatuk.

Miközben igazi nyomást nem tudtak kifejteni, nincs náluk a labda, és nagyon távol vannak a védelem négyes láncától.

Mázlijukra mindezt Nigéria nem vette észre, így el sem jutottak odáig, hogy hatékonyan kihasználják a felkínált területet.

Nem vitás, a következő fordulóban a váratlan döntetlennel induló Argentína ellen több kell, nem lehet ilyen hézagosan védekezni.

Abban bíznak, hogy a kapitány, Zlatko Dalic majd Messiékhez igazítja a játékstílust, alkalmazkodnak a labdatartásukhoz, mert ilyen nyílt futballal - hat támadó felfogású játékossal - több kárt okozhatnak magukban, mint az ellenfélben.

Rovatok