Index Vakbarát Hírportál

Távozik az egyiptomi szövetségi kapitány az orosz KO miatt

2018. június 20., szerda 08:58

Szakít az egyiptomi válogatott Héctor Cúperrel a csapat Oroszországtól elszenvedett 3-1-es veresége miatt. Az argentin szakember azonban csak a világbajnokság után köszön le, ami vélhetően már csak egy meccset jelent a Szalahhal felállt csapatnak, hiszen a két vereség miatt már csak egészen különleges matematikai esélye maradt a továbbjutásra, amelyhez többek között az oroszok által 5-0-val elintézett Szaúd-Arábiának meg kellene vernie Uruguayt.

Az orosz Newsru.com az egyiptomi el-Vatan információira hivatkozva írta meg tényként, hogy – három év után – Cúpertől elköszön az egyiptomi szövetség.

Az edző egy nappal korábban még azt mondta nem csak rajta múlik, hogy marad-e a csapattal. „Ha nem elégedettek a teljesítményemmel azok, akiken múlik a döntés, azonnal felállok” – mondta az oroszoktól elszenvedett vereség után,  de nyilatkozatából úgy tűnt, ő szívesen folytatná.

Cúper a válogatott élén 2015 óta áll, csapata ezalatt 19-szer nyert, 7-szer döntetlent játszott, 11-szer veszített. Különösen az Uruguay elleni 1-0-ás vereség fájdalmas, a dél-amerikai csapat a 89. percben szerezte a gólt. A válogatott Uganda, Ghana és Kongó ellen küzdve vívta ki a részvételt a világbajnokságon, ahol a csapat eddig kétszer, 1990-ben és 1934-ben járt.

 

Rovatok