Index Vakbarát Hírportál

Megvan a horvát recept Messi kiiktatására

2018. június 21., csütörtök 07:03

Argentína váratlan pontvesztéssel kezdte a világbajnokságot, miután Lionel Messi kihagyta a tizenegyest, és 1-1 lett a végeredmény. A horvátok 2-0-ra verték Nigériát, egy öngóllal és egy tizenegyessel. A két csapat csütörtök este csap össze, és ha a horvátok nyernek, továbbjutnak, míg az argentinok különösen nehéz helyzetbe kerülnek.

„Meg akarjuk mutatni Messinek, hogy a világ egyik legjobb válogatottja Horvátországé. Elkerülhetetlen lesz, hogy ütközzünk a pályán. Leónak az egész életében csak jót kívánnék, leszámítva a csütörtök estét. Nagyon motivált vagyok, várom már a meccset” – mondta Ivan Rakitić, aki a Barcelonában csapattársa az argentin tízesnek.

Az a benyomása, hogy Messi a válogatottban mindig motivált, sőt, amit lát rajta, az már több mint motiváció. Minden tiszteletet megérdemel. 

Rakitićtől azt is kérdezték, hogy össze tudná-e hasonlítani Modrić, illetve Messi szerepkörét, amire azt mondta, hogy egészen más a kettő.

„Messi a Barcában messze a legfontosabb játékos, Modrićnak is megvan a vezető szerepe a horvát válogatottban. Az öltözőben odafigyelünk a szavára mindannyian. Ha edző lennék, mindkettő ott lenne a csapatomban.”

A kapitány, Zlatko Dalić először megerősítette, hogy jobb a csapatnak úgy, ha nincs köztük a milanos Kalinić. Kifejtette, hogy kisebb változások lesznek a csapaton belül, de nem árulta el, pontosan hogyan alakítja át.

„Messi megállítása kulcsfontosságú. Egy ember őt képtelen feltartóztatni, de csapatként meg lehet állítani. Argentína fantasztikus csapat, nem egyenlő Messivel, sok jó játékos van rajta kívül is. Ha együtt gondolkodik és cselekszik a csapat, akkor meg lehet verni őket. Azt tudom csak mondani a játékosaimnak, élvezzék, hogy Messi ellen játszhatnak. A stílusunk nem védekező, Argentína ellen sem fogunk visszavonulni. Jó játékosaink vannak, két meccs van hátra a csoportból, egyet kell megnyernünk, hogy biztosan továbblépjünk. A csoport favoritja továbbra is az ellenfelünk, de mindent megteszünk, hogy az élen maradjunk.”

Rovatok