Index Vakbarát Hírportál

Maradona jobban szétzuhant, mint az argentin válogatott

2018. június 22., péntek 18:59 | öt éve frissítve

A csütörtök esti Argentína-Horvátország mérkőzés egyik nehezen felejthető szereplője Diego Maradona volt, aki visszatérő motívumként illusztrálta az argentin szurkolók rémálomszerű utazását az érzelmek végtelen mélységbe száguldó hullámvasútján.

A hatást jelentősen fokozta, hogy az argentin futballisten már az Izland elleni mérkőzésen is elég gyanúsan viselkedett. És most nem arra gondolunk, hogy a füstmentes stadionban szivarozott, hanem erre a másik, nagy port kavaró felvételre.

Csütörtökön viszont Maradona egyenesen olyan benyomást keltett, mintha a meccs előtt a saját súlyát porszívózta volna fel kedvenc tudatmódosítójából.

Már a kezdés előtt szökőárként ragadta el a lelkesedés. Vallásos révületben lobogtatta Messi mezét, mintha a torinói leplet mutatná be a közönségnek, csókolgatta, imádkozott hozzá, majd a feje felett pörgette és közben teljes átéléssel csatlakozott a szurkolók énekéhez, öklével püfölve mellén annak ritmusát.

Mindezt ráadásul úgy, hogy közben egyébként Maradona "Isten keze" című vébé-magazinjának aznapi adását forgatták, ami a Telesur nevű adón fut Dél-Amerikában. A videót látva felmerül a kérdés, hogy ha ezeken a felvételeken képernyőképesnek találták, akkor mit művelhetett a többin.

A meccs kezdete után aztán sajnos nem forgattak tovább, de a találkozó tévéközvetítésében mutatott pár másodperces epizódokból is tökéletesen kirajzolódik az este íve. Az első félidőben még a végletesen vehemens szurkolás volt a jellemző, míg a másodikban a csapat és Maradona kéz a kézben haladtak a teljes összeomlás felé.

Pérez kimaradt helyzeténél még majdnem bemászott a pályára, dacolva a több emeletnyi szintkülönbséggel, ami a plexi túloldalán várt volna rá.

Meg drukkolt is veszettül, esetleg imádkozott.

Aztán az első horvát gól után elég nagyot fordult a világ.

A harmadik után pedig már az sem érdekelte, hogy mennyi idő van hátra. Pedig ott volt a csuklóján a Rolex, ráadásul mind a kettőn.

Argentína számára még nincs minden veszve, ha veri Nigériát az utolsó körben, akkor továbbjut a csoportból. Érdekesség, hogy az isteni Diego 1994-ben épp Nigéria ellen játszotta utolsó vb-meccsét, utána vitték el doppingvizsgálatra, és találtak a vizeletében némi kábítószert.

A 2014-es vébén is találkozott a két csapat, akkor az utolsó csoportmeccsen az afrikaiaknak egy 3-2-es vereség is belefért. Ezzel most is boldogan kegyeznének.

Maradona az este megpróbáltatásai ellenére valahol hálás lehet Sampaolinak a horvátok elleni produkcióért:  a szurkolók többsége ugyanis egészen mostanáig az ő 2010-es csapatát tartotta az utóbbi évtizedek legrosszabb argentin válogatottjának. A csütörtök esti meccs végére lekerült róla ez a bélyeg. 

Rovatok