Index Vakbarát Hírportál

Dárdai fontos dologra figyelmezteti a németeket

2018. június 23., szombat 14:28

A címvédő Németország lázban ég, miután az első meccsen váratlanul kikapott Mexikótól (0-1). A sajtó nekiesett a csapatának, kőkemény kritikát kaptak - elsősorban Özil - a világbajnoki aranyban döntő szerepet kapó játékosok.

Meghökkentő adatok jöttek elő, Plattenhardt hányszor ért labdához, Khedira hány párharcot nyert (20 százalék), Kimmichnél a játékvezető is nagyobb sebeséggel futott vissza Lozano gólja előtt.

A legnagyobb bulvárlap, a Bild 11 okot szedett össze, ami a győzelmüket sugallja. A teljesség igénye nélkül a főbb megállapítások.

És persze egy alapvetés: győztes típusúak a játékosok, állapítja meg az újság.

Nagyon sokszor előkerült az elmúlt napokban, hogy 2008-ban a horvátok ellen vereségbe szaladtak az Eb-n (1-2), de utána nyertek 1-0-ra a házigazda osztrákok ellen, és meg sem álltak a fináléig.

Dárdai Pál ezúttal is a berlini Morgenpost hasábjain fejtette ki a gondolatait. A játékosáról, Marvin Plattenhardtról hosszan beszélt, aztán áttért arra, hogy Löw most fontos mérföldkő előtt áll.

„Átlag feletti bizalmat ad a játékosainak, vagy megpróbál ő végrehajtani változásokat. Akármelyiket utat is választja, biztos vagyok benne, Németország reakciókat fog adni. A német válogatott javulni fog, és jobban játszik majd, mint a múlt vasárnap.”

Khedirára külön kitért a Hertha 42 éves magyar edzője. Olvasta, hogy sokan kritizálták, hogy kevésszer ütközött és túlságosan támadó felfogásban játszott, de ő legalább igyekezett impulzusokat adni a csapatának. Mit kellett volna tennie? Vállalta volna az alibipasszokat? – tette fel a kérdést.

Aztán levonja a legfontosabb következtetést, mikor érheti kellemetlen meglepetés a németeket.

„Ha nem csapatként játszanak, ha az egyéni képességek a csapatjáték fölé kerekednek”

– összegzett. A franciáknál ezt látta az ausztrálok ellen, a németeknél ez hiba lenne, mert a válogatott csapatként is roppant erős.

Szerinte semmilyen pánikra utaló jel nincs, mert aki a labdarúgásban él és ismeri azt, annak pontosan tudnia kell, egyik napról a másikra, gyorsan fordulhatnak a dolgok. 

A Szocsiba érkező svéd drukkerek ellenben nyilvánvalóan ebben bíznak, hiszen a "Deutschland, Deutschlanf auf Wiedersehen" rigmussal érkeztek meg a 2014-es olimpiai megnyitó stadionjához.

(Borítókép: Boris Streubel / Getty Images Hungary)

Rovatok